Ljusa havrebollar recept

Recept:

500 gr   Smör
5 dl       Socker
15 dl     Havregryn
5 tsk     Vaniljsocker
1 msk   Kakao
0,75 dl  Starkt kaffe
Kokos

Steg för steg:
(Det är lättast att göra i en köksmaskin, men det är inget som behövs)


Dela rumstempramerat smör i bitar och lägg ner det i bunken med sockret. Blanda ihop på medel hastighet i några minuter tills blandningen blir fluffig.
Blanda sedan i vaniljsockret, kakaon och kaffe(kallt). Blanda bara lite snabbt tills allt har kombinerats ihop.
Blanda sedan i havregrynet, ett tips är att inte ta allt samtidigt. Ta hellre hälften först och när det har blandats så häller du i resten. Låt sedan smeten blanda i några minuter. 
Jag blandade den under den tiden jag städade undan på bänkarna och så.
När smeten är färdigblandad så ska man ställa in den i kylen i ett tag för annars så kommer smeten vara för kladdig.
Rulla redan ihop smeten till lagom stora bollar och rulla dom sedan i kokos.
Klart!


Vilken färg är klänningen?

Som alla kanske vet så går det ju runt en klänning som är BLÅ OCH SVART som vissa ser guld och vit istället.
Jag ser den blå och svart, men hela 72% ser den som vit och guld??
Hur?
Jag har ingen aning om varför det är så men här är min förklaring till att den är blå och svart.

Jag ser klänningen ljus blå och svart. Men jag ser klänningen ljusblå bara för att det är sånt ljus i rummet och kameran dom har tagit kortet med inte är så bra. Den är ju egentligen mörkblå och svart, men ljuset gör så att den ser ljusblå ut och det svarta är inte kolsvart.

Liksom, kom igen! Ni ser väl skillnad på klänningen och färgen bakom klänningen?

Det här är en blå och svart klänning...
... Och det här är en vit och guld klänning!

Här är klänningen tagen med en bra kamera och bra ljus. Då ser man ju klart och tydligt att den är blå och svart liksom.
5 nya plagg till bebis

Vit body med spets: 99kr
Super söta byxor i "harem" style: 129kr
Ett beige sett med byxa och body: 149kr
Söt blommig klänning: 129kr

Alla kläder är ifrån Kappahl och är ifrån märket Newbie.

P&KSex råd för att minska plötslig spädbarnsdöd

 
1. Låt barnen sova på rygg.
 
Sedan råden kom om att barnen ska sova på rygg för 20år sedan så har spädbarnsdöd minskat med 85%.
 
2. Avstå från nikotin
 
Om man röker så finns det många risker för bebisen. Ju mer du röker deså mer chans är det för dödföddhet och plötslig spädbarnsdöd. Det finns också mycket mer farliga risker med att röka till exempel att barnen inte växer som den ska. Dessutom, visste du att varje gång du röker så är det som om någon klämmer åt i navelsträngen så att bebisen inte får något syre? Hemskt! 
Man ska helst avstå att röka när bebisen har kommit också och absolut inte ha bebisen nära en rökande person.
 
3. Se till att ansiktet är fritt, att barnet är lagom varmt och kan röra sej

Bebisar ska inte sova med täcke utan med en tunn filt eller inget alls.(den ska naturligtvis ha pyjamas på sej) Om bebisens huvud täcks av något så ökar risken.
Spädbarn ska ju hållas varma, men inte för varma. Om bebisens händer är kalla så betyder det inte att den fryser. Känn istället i bebisens nacke för det är där man känner hur varm den är.
Bebisar känner sej trygga när dom ligger tajt eftersom det känns som att ligga i mammans mage. Men man ska inte ha bebisen för tajt. Den måste kunna röra på armar och ben, att linda in den i en fillt när den ska sova är alltså inte bra.
 
4. Spädbarn under 3 månader sover säkrast i egen säng

Risken för spädbarnsdöd ökar om man samsover med barn under 3 månader, alltså sover med ditt barn tillsammans i din säng. Om man dessutom röker, dricker alkohol eller tar lugnande så ökar risken ännu mer. Om det är så att barnet verkligen inte kan sova i egen säng och behöver din närhet för att kunna sova så kan den ligga i ett babynest bredvid dej i din säng. Så att den har din närhet men ändå har eget space. Men då är det viktigt att barnet sover uppe vid ditt huvud så att det inte är nån risk att den får ditt täcke över sej.
 
5. Amma om det är möjligt

Bröstmjölk ger ett skydd mot virusinfektioner som ökar risken för plötslig spädbarnsdöd, det är därför bra att amma ditt barn. Barn som ammas sover dessutom inte lika djupt som barn som får ersättning. Vissa ser det som en dålig sak men det är tvärt om för om barnet skulle få andningssvåringheter eller andningsuppehåll så vaknar de mycket enklare
 
6. Napp kan användas när spädbarnet ska sova

Napp när barn sover gör så att barnet inte glömmer bort att andas och nappen hjälper till att hålla luftvägarna öppna.
 
 


Hur en navelsträngs donation går till

Som ni kanske såg i mitt inlägg igår så skrev jag om att jag hade fått papper om navelsträngs donation, så nu tänkte jag berätta lite om vad det är.
 
Hur går det till?

Du kommer egentligen inte märka någon skillnad om du gör en donation eller inte eftersom både du och ditt barn tas emot på samma sätt även om du väljer att donera eller inte. Det som görs är att när barnet föds så klipps inte navelsträngen av förens efter en minut så att ditt barn får det bod den behöver från navelsträngen. När navelsträngen sedan klipps av så finns det fortfarande blod i den och moderkakan och det blodet ta till vara och fryses ner till 196 grader och skickas till ett stamcellslabratorium i Göteborg. Blodet kan användas i upp till 20 år efter du donerat det.
 
Behöver det tas några prover/tester?
 
Det behöver inte tas några prover från ditt barn, men du som moder behöver göra ett blodprov för att vara säker på att navelsträngs blodet går att använda och för att veta vem blodet kan ges till. Om något skulle vara avvikande på proverna så tar de kontakt med dej för att tala om vad det betyder.
 
Vad används blodet till?
 
Blodet används till att rädda svårt sjuka människor. Både barn och vuxna som har till exempel leukemi eller andra blodsjukdomar. Blodet kommer vara tillgängligt för alla i hela världen, inte bara Sverige.
Om det är för lite blod kvar i navelsträngen så kan det inte doneras till just det här men då kan det användas till medicinsk forskning istället om du vill och går med på det.
 
Hur ska jag göra om jag vill donera navelsträngsblod?
 
Du kan säga till din barnmorska på mödrarvården att du är intresserad men det behövs egentligen inte eftersom om du föder vid rätt tidpunkt så kommer du att bli tillfrågad på förlossningen. 
Det är nämligen så att det bara är på Karolinska i Huddinge som dom gör det här och för att kunna donera så måste det vara på en vardag under dagtid som ditt barn föds eftersom det bara är då de läkarna som tar hand om blodet är på sjukhuset.
 
Klicka här för att komma till en sida med lite mer information om det är någor mer du vill veta eller undrar över.

Hur jag kommer göra:
 
Jag kommer självklart att donera om det är så att jag kan, jag gör allt för att hjälpa. Det sätter ju inga risker för varken mej eller bebis att donera så varför inte liksom?
Logga biobanken
 
 


Videoblogg: Översikt vecka 26-31

 


Hur det gick hos barnmorskan vecka 32(31+0)

Hej hej!
Idag hos barnmorskan så gick det bra, vi gjorde allt som man brukar på alla andra besök förutom att den här gången så tog hon inte järnvärdet utan hon tog bara socker värdet + att hon också kollade hur lilla bebis låg.
SF måttet var rätt på sträcket det här gången med, det är ju super! Socker värdet kommer jag faktiskt ihåg vad hon sa att det var och det var 6.1 och det är bra. Blodtrycket var också bra och som sagt så tog jag inte järnvärdet eftersom vi redan vet att det är dåligt. Vi ska ta det näst nästa gång tror jag och se om det har blivit bättre då. Om det inte har blivit bättre när det snart är dags att föda så kommer jag få göra en järninjektion, så jag hoppas att järntbletterna gör sitt jobb så att jag slipper det...
Melanies hjärtljud låg på 140-145 slag i minuten och det är ju bra det också! Är så glad över hur bra allt ändå har gått under den här graviditeten. 
Lilla tjejen låg med huvudet ner, men det var rörligt så hon har inte fixerat sej än. Haha, mamma sa att hon är glad över att hon inte är fixerad än eftersom när alla mammas barn har fixerat sej så har dom kommit inom två veckors tid efter det. Så när barnmorskan bokade in ett till möte till henne så sa mamma "Aa men då kommer ungen redan vara ute ju" och så svarar barnmorskan sedan henne att "nää det har den nog inte". Men jo, det har det. Varje gång! Haha.
Jag bokade också in tid för en föräldrar grupp nästa vecka, jag har ju inte kommit fram när jag har försökt att ringa och boka tid. Jag hade ju värsta turen också, det fanns bara en plats kvar!
 
Sen så fick jag två papper av barnmorskan också, ett om tips för att förminska risken för plötslig spädbarnsdöd och en som handla om navelsträngs donation. Kan skriva om vad det står i dom i ett inlägg imorgon.
 
Efter vi hade varit hos barnmorskan så gick jag till handen centrum och kolla på bebiskläder, sååå svart att hålla sej borta ju! Jag fick iallafall 4 saker till henne med mej hem som jag kan visa i ett inlägg imorgon också!
 
 
P&K♥


ATM


Är på väg till barnmorskan.


Choklad tårta


Idag fyller min lillebror 6 så nu blir det att äta tårta!


På väg hem

Just nu så sitter jag på bussen på väg hem till Stockholm igen. Fan vad det suger.. Kan ju säga att jag har bölat. Verkligen bölat på riktigt. Pontus blev orolig att det var något men jag tror inte att det är så mycket egentligen. Det jag kan tänka på är att det är så jobbigt att sova utan honom. För det är ju inte direkt att det är för att vi inte kommer träffas på länge för han kommer till mej på fredag. Det är nog mest bara hormonerna som håller på. Men det är så jävla jobbigt för jag bara känner hur mycket jag vill gråta, men eftersom jag sitter på en proppfull buss så går ju inte det.

Ont i magen har jag också... Längst ner i magen och det gör rätt så ont. Hjälpte inte att jag satt mej ner heller så det jag gissar på är att hon kanske håller på och rättar till sej. Fast så de jag har läst om som beskriver det säger att det trycker ner i bäckenet, men det gör det inte för mej. Det gör bara ont liksom... Eller så är det sammandragningar som gör ont. Men det kan ju vara så att det gör ont bara för att också.
Pga att jag har så ont i magen så hoppades jag på att jag får sitta ensam i bussen, utan någon bredvid mej. Men så blev det ju självklart inte... Bussen är helt full. Finns inte en enda plats kvar i bussen. Det var till och med en tjej som inte fick plast... Då undrar man ju hur dom har tänkt. Dom hade bytt den riktiga härjedalingen bussen med en x-trafik buss som är mycket mindre. Varför??? 

Sen så är det en tjej som sitter lite framför mej som sitter och kollar på mej och pratat sedan med sin kille eller nått och sen så kollar han på mej ibland också. Ugh.. Sköt ert eget.
Orkar inte med sånt nu när jag är ledsen och har ont.

Ledsen tjey på bussen. Orka se fin ut då.Hemmagjorda semlor

 
Igår så gjorde jag hemma gjorda semlor. Pontus hjälpte ju också till men ni kan ju gissa vem som gjorde det mesta ;)
 
Jag är inte direkt en semle(?) person, tycker inte semlor är det godaste som finns direkt men dom blev faktiskt goda vilket förvånade mej eftersom jag aldrig har gjort det förut och jag hittade inget bra recept. Alla var så förvirrande.
Men alla här hemma tyckte att dom var goda iallafall!


Frågestund

 
 
Ni får fråga exakt vad ni vill, jag är väldigt öppen och svarar på allt så passa på nu om det är något du vill veta!
Jag kommer svara på frågorna i en video, Pontus ska vara med och svara också så om ni vill ställa några frågor till honom så är det bara att göra det!
 
Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer ha frågestunden öppen, förmodligen en vecka eller lite mer så videon kommer nog upp vecka 10 någon gång.


Svar på dum kommentar


Svar:
Men nu är det ju så att den overallen är i en storlek som hon kommer kunna ha på hösten! + att det inte alls kommer hinna bli varmt i april. Vi bor i Sverige det är kallt fram till början av juni om vi har otur. Så hon kommer visst behöva ha tjockare kläder i början. 
Och vet du vad?? Vi har tjockare kläder till henne som hon kan ha under sommaren också. Vet du varför? För att det är bättre att ha än att man sitter där mitt i sommaren med skit väder och inte har något varmt till henne. Jag har tjocktröjor ibland på sommaren för att det är så kallt. Och det har säkert du också haft. Så om det är någon som är trög så är det ju du!


Förlåt!

Förlåt, för att det inte blev nått inlägg igår heller! Men Pontus blev sjuk igår natt så han va hemma igår och jag ville vara med honom och ta hand om honom och så. Sen så när jag kom på att jag inte hade gjort något inlägg så var klockan halv tolv så det var lite för sent.
 
Men ni ska bara fatta hur underbart det är när någon man älskar är sjuk! Man tycker det är så hemskt när den mår så dåligt så man mår liksom dåligt själv och tycker så himla synd om personen och verkligen lider med den. Man inser liksom att man älskar den personen så sjukt mycket.
Pontus låg till exempel och sov till klockan tolv men jag var vaken vid typ tio/halv elva och att sitta och titta på honom när han sover är det bästa som finns! Han är så otroligt fin och lugn och att se när han ligger och små smaskar och små rör sej får mitt hjärta att smälta♥ Det känns så sjukt att man kan älska en person så mycket som jag älskar Pontus! Och att veta att jag säkert kommer älska våran dotter ännu mer skrämmer mej!
 
Juste, jag vill berätta en gullig grej som hände för två dagar sen.
Jag och Pontus åkte till ett buspalats med Pontus lillebror och vi lekte ju självklart med honom där. Men så hoppade jag studsmatta och Pontus var så rädd om mej och Melanie! Han ba "Ta det lugnt! Vattnet kanske går!" och så vidare och sen så satt jag mej på någon snurr grej och börja snurra på den och så kom han igen och ba "Nej Fanny! Akta Melanie!!". Haha, så gullig♥
 


Internet funkar inte.

Hej hej!
Blir inget inlägg idag för internet funkar knappt. Men det kommer ett imorgon, det lovar jag!


Idag gick jag in i vecka 31! :D 


De nya sedlarna och mynten

Jag såg på aftonbladet att dom har kommit ut med hur de nya sedlarna och mynten ser ut och jag har blandade känslor över dom..
 
De negativa sakerna är...
 
1. Jag har alltid gått runt och sagt att jag är superglad över att de svenska sedlarna är snyggast om man jämför med typ euro, pund och dollar. Men kolla på dom nu.. De ser ut som euro.
 
2. Ansikterna på sedlarna? Vilka är personerna ens?? Jag vet vem Astrid är men sen så vet jag liksom inte.. Det stod på aftonbladet vilka alla var men jag kommer inte ihåg längre vilka de var. Det är en sak man ska kunna! Man ska ju liksom kunna säga till folk från andra länder ba "Det här är blablabla och han är på sedeln eftersom han var så bra på att blablabla" Men det är inget jag  kommer kunna göra nu iallafall.
 
3. 2 kronan och 1 kronan ser likadana ut. Inte helt men nästan, de kommer vara olika stora antar jag men ändå.. Jag gillar det inte.
 
4. Dom säger att alla mynt och sedlar kommer vara lättare och att 5 kronan kommer kännas som att hålla i en 50 öring ungefär...  Tänk dej hur många pengar som kommer bli tvättade i tvättmaskinen.
 
5. De säger att 1000 kroners sedeln inte används så mycket längre. Varför inte bara ta bort den då??
 
6. De kommer inte att ta in alla nya sedlar och mynt samtidigt utan dom släpper 20-, 50-, 200- och 1000-kronorssedlarna den 1:a oktober i år och mynten, 100 kronorssedeln och 500 kronorssedeln släpper dom inte förens i oktober 2016. Jag tycker dom kan släppa alla på en gång istället, det känns mycket lättare då.
 
7. De ska inte byta ut 10 kronan. Jag tycker att när dom ändå byter ut allt annat så kan dom väl lika gärna göra om 10an också. Eller? För annars kommer ju alla mynt och sedlar vara såå lätta och så kommer 10an som värsta tjocka heffaklumpen.
 
De posetiva sakerna är...
 
1. Sedlarna är säkrare, dom har två nya säkerhetsdetaljer. Den första är en bild som skiftar i färg när man vickar på sedeln. På 20 kroners sedeln så är det boken, på 50 kroners sedeln så är det båten osv. Och den andra säkerhetsdetaljen är ett band med en bild av en krona och bokstäverna "kr", som rör sig när man vickar på sedeln. Det tycker jag är bra eftersom det är så många som fejkar sedlarna nu för tiden.
 
2. Jag tycker faktiskt om att det ska komma en 200 kroners sedel. 2 kronan är också bra, men den har tydligen funnits länge bara att dom har gjort om den nu. Jag som har haft 2kr men trott att dom inte är giltiga längre..
 
3. Sedlarna kommer fortfarande kännas som sedlar och inte så plastigt som till exempel euro sedlarna gör.
 
 
 
 
 
 
 
Kom ihåg att det här är vad JAG tycker, alla har sin egen åsikt och om du absolut inte tycker lika som jag så förstår jag det eftersom alla tycker olika!
 
Men jag skulle jätte gärna vela höra vad ni tycker så kommentera gärna en liten kommentar om din åsikt!
 
 
 


Nytt till lillskruttan

Halloj! 
Tänkte bara visa en sak jag fick utav Pontus syster till Melanie igår.
 
En super söt onepiece/sparkdräkt!
Mage vecka 29+4

Fifty Shades Of Grey

Halloj!

Har precis kommit hem från en dag i Gävle, jag och Pontus åkte dit vid tre tiden för att klockan sex så var bion.
Vi kom till Gävle klockan fyra så vi hade två timmar på oss att hitta stället vi skulle äta och så, men såklart så hittade vi inte stället det låg på eftersom det står fel adress på internet(!?)... och tejen jag hade pratat med om stället hann inte svara innan det var försent så det fick bli att äta på donken. Så romantiskt, or not.
Men jag och Pontus ska gå och äta på någon restaurang imorgon istället, eller nästa helg kanske. Vi får se..
När vi var och virrade runt efter den där restaurangen så gick vi förbi hemmakväll också så vi gick in dit och köpte godis till bion och.. eh ja... det blev 2kg godis vi kom ut med. Dom har ju så att det kostar 8.99kr/hg om man köper under 1kg godis, 7.99kr/hg om man köper minst 1kg godis och 6.99kr/hg om man köper minst 2kg godis. Såå det blir ju billigare i längden liksom och nu har vi godis för resten av veckan iallafall!
 
Filmen var väl ganska så bra tycker jag, men eftersom man har läst boken så blir man ju såklart lite besviken.. Dom tar med så lite och ändrar så mycket i filmen liksom. Dom som inte har läst boken fattar ju typ ingenting eftersom dom inte tar med så mycket, man måste liksom ha läst boken för att hänga med och fatta.Det är för många konversationer som har tagits bort i filmen som egentligen skulle behövas.
 
Det kommer ju komma ut två till filmer också om dom andra två böckerna och självklart så kommer jag kolla på dom, men inte på bio. Det är inte värt det. 
 
När bion var slut så var jag AKUT kissnödig! När man är gravid och sitter ett långt tag så kan det bli så att när man tillslut sätter sej upp så blir man bara jätte kissnödig även fast man inte ens var lite kissnödig när man satt ner. Eller det är så för mej iallafall... Men toan på biografen hade ju självklart hundra meters kö så jag sket i det och tänke att jag kunde kissa på tåget på vägen hem istället eftersom det säkert kommer gå snabbare.... MEN NEJ! Såklart så kommer inte tåget förens om en timme!! Då gick vi och kollade toaletterna på stationen men dom ska ju såklart inte gå att gå in på eftersom öppetiderna på toaletterna är 08:00.16:30?!?! Liksom vafan? Varör har man öppetider på toaletter? Visst om dom skulle stängts senare på kvällen, men nej. Dom vill tydligen att man ska kissa/bajsa på sej!
Jag började få jätte ont i magen pågrund av att jag gick och höll mej så jag va tvungen att sätta mej ner och vänta i 50 jävla minuter!
När tåget väl kom så leta jag upp toan på tåget, det var lite kö. Men det va typ en som skulle gå innan mej så det va lugnt liksom.. ELLER INTE! Tjejen som gick före mej låste ju in sej på toan och stannade där i 10 minuter! Hon spolade liksom efter två minuter men sen så stannade hon där inne, säkert för att slippa betala. Jag kände hur magen bara gjorde ondare och ondare och började stelna. Men efter 10 minuter så tröttnade alla som stog i kön så det var någon tjej som gick fram och banka på dörren och så kom en tjej som jobbade på tåget och banka också och så kom tjejen på toan ut. Och gissa vad hon sa... "Är ni stressade eller??"... "NÄ JAG ÄR FUCKING KISSNÖDIG OCH VILL GÅ PÅ TOAN FATTAR DU VÄL!"
 
Nu sitter jag och har fortfarande en ond och stel mage och väntar på att jag får äta igen. Man måste ju vänta med att äta något i en timme efterman har tagit en Niferex plus att man inte får ha ätit något på två timmar när man tar den. Så jädra jobbigt att inte kunna äta något på 3 timmar på grund av den där tabletten. Men jag måste ju, för både min och Melanies skull.
 
Haha, förlåt för att det här inlägget blev lite gnälligt, men jag ville berätta det.
 
Stoor skål med godis!
Alla hjärtans dag present

Fick alla hjärtans dag present av Pontus mamma idag, en ask med geléhjärtan och en chock rosa overall till Melanie.

Tack Anna!


Ben i hamburgare på Max...

Asså fy fan... Just nu så har jag och Pontus har precis kommit hem från Max och tagit en dusch. 
Men nu till rubriken... Jag fick en jävla ben bit i min hamburgare!! Sååå äckligt! Åt inte upp resten av hamburgaren eftersom jag inte ville riskera att få en till.. 
Jag hade ju ätit ganska mycket av burgaren så jag orkade inte gå och be om en ny, jag skulle ändå inte orkat äta upp en ny. Men jag skulle ju lugnt ätit upp det som va kvar av min hamburgare om jag inte skulle hittat den där ben biten.
Det gjorde as ont när jag bet i den också, och såklart så hittade jag inte ben biten först så jag va tvungen att tugga på den fyra gånger innan jag hittade och fick tag på den. Blää!

Double chocolate chip cookies recept

Hej hej, idag blev det lite bakning igen. Double chocolate chip cookies. Ni vet sånna dom har på subway, mums!

Recept:
 
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brunt farinsocker 
2 ägg 
3 tsk vaniljsocker 
7  dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
100g vit choklad
100g ljus choklad 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
(Ett tips om du inte har riktiga choklad knappar utan en hel choklad är att du ber någon hjälpa dej att hacka upp chokladen i lagom stora bitar medans du fixar smeten.)
 
Smält smöret, medans det smälts, vispa ihop farinsockret, vaniljsockret och äggen i en bunke. 
 
Häll i det smälta smöret i bunken och vispa sedan ordentligt tills det är en jämn smet.
 
Blanda sedan i resten av ingredienserna förutom chokladen. Degen kommer bli tjock så det blir lättast att blanda med händerna när smeten börjar bli lite tjockare.
 
Nu kan du hälla i chokladen och blanda i det med händerna ordentligt.
 
Jag tog en näve med deg och rullade till bollar och plattade sedan ihop den lite och la på en plåt eftersom jag ville ha ganska stora kakor. Men om du vill ha mindre så kan du göra det. Jag fick plats med 6 st på varje plåt men om du gör mindre så får du nog plats med mer.
 
Sätt in plåten i ugnen och låt det stå i 10 minuter. Ta sedan ut dom och låt dom svalna i några minuter och stoppa sedan in dom i cirka 10 minuter igen. (Du kan ha dom i 20 minuter samtidigt om du inte orkar göra som jag gjorde, men jag tycker dom blir bäst om man gör så som jag gjorde) 
Om du valde att göra mindre kakor så ska du inte ha dom i så länge. Ha dom i 6-7 minuter varje omgång då.
 
När du har tagit ut dom den andra gången, låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du lägger dom på ett galler för dom är så mjuka när man precis tar ut dom från ugnen så dom kommer gå sönder annars.
 
Klart! :)
 
 


För lågt järnvärde...

Halloj!
Idag så hade jag ett besök hos barnmorskan, idag var första gången Pontus var med så det var kul! Han ska nämligen på Slipknot konserten ikväll så det är därför han är i Stockholm på en vardag.
Först när jag kom in så fråga hon hur jag mådde som hon alltid gör och eftersom jag mår bra så svarade jag bra. Sen så började vi prata om några föräldrar grupper och sånt. Jag tycker inte det verkar så roligt att gå på sånt faktiskt om jag ska vara ärlig. De flesta ligger så långt bort också...
Men efterdet så kollade vi blodtrycket och det var bra.
Sen så kollade vi hjärtljudet och SF måttet. SF måttet ser jätte bra ut, det ligger precis på standard måttet. Så det är ju bra att det växer som det ska. Hjärtljudet låg på cirka 150 som förra gången, vilket också är bra. Det va så roligt för när vi skulle lyssna på hjärtat så låg Melanie på vänster sida av magen men när min barnmorska satt dit själva grejen som lyssnade på hjärtat så blev hon skit sur och flyttade till höger sida direkt! När barnmorskan då satt dit den på höger sida så blev hon sur igen och sparkade till den och snurrade på sej jätte mycket så alla började garva. Det är en livlig liten bebis jag har där inne.
Sen var det dax för stick i fingret.. Blodsockret var bra men mitt järnvärde var tydligen jätte lågt så min barnmorska sa att jag verkligen måste börja ta järntabletter nu och att dom va tvungen att ta blod prov. Vet inte riktigt varför men hon tog iallafall två rör med blod.
Så nu har jag köpt det och börjar med dom imorgon!
 
Sen när jag kom hem så hade jag fått brev i posen och det var en avi om att mitt nya bankkort hade kommit så jag frågade pappa om han hade tid att skjutsa mej till ICA för att hämta ut det och det hade han så vi åkte och fixade det lite snabbt.
Skönt att det hann komma innan jag skulle åka till Pontus. Ska nämligen möta upp honom efter konserten ikväll och så ska jag åka upp till Bollnäs med han och hans pappa.
 
Men det var väl allt jag hade att säga. Puss♥
 
Det är såhär mitt SF-mått har varit hitills
 
 Blää för järntabletter!!Today

Hejhej
Idag så gick jag upp vid halv tio och och åt frukost och sen så fixade jag mej för att sedan vänta på pappa som var hos tandläkaren.
När pappa kom hem så fixade han först lite jobb saker innan vi åkte så vi åkte hemifrån vid tolv. 
Först så åkte jag och hämtade mitt ID och bankkort hemma hos mamma för jag och pappa skulle till banken och kolla varför dom hade dragit pengar från mitt kort men först så åkte vi till jordbro för att jag skulle hämta lite bebis saker från en tjej där. Hon gav mej lite bebiskläder, babygym, baby vagga och lite mer saker. Hur gulligt som helst!
När vi hade packat in allt i bilden så åkte vi till handen för att kolla vad det va med mitt kort, det visade sej att dom hade gjort något fel så dom hade satt tillbaka pengarna igen. Men vi fixade iallafall ett nytt kort till mej så nu kommer jag ha ett vanligt visa kort istället för ett visa electron.
Sen när det va klart så gick vi till haninge centrum och så gick jag först in på In&Finn och köpte en grej till Pontus syster som hon har velat ha i ett tag men aldrig hittat i Bollnäs. Sen så gick vi till kicks för jag skulle få smink som typ tack för att jag var barnvakt. Det sög ju inne på kicks! Hade kollat på saker som jag ville ha men dom har ju inte mycket av det som finns på hemsidan i affären! Så jag köpte inget av det jag hade kollat på eftersom det inte fanns.. suck. Det tog ju hundra år för mej att hitta något också eftersom det knappt fanns nåt. Jag behövde en consealer men det fanns ingen och sen så ville jag köpa en sån där foundation sminksvamp men det glömde jag ju helt bort! Blir tokig! Vad jag köpte kan ni se i inlägget under.
Nu är jag hemma igen och väntar på mat, jag är hungrig!!
P&K♥


Nytt smink

 
 Allting är från kicks!


Today's face

Lilla bulan också


Bebis kläder

 
Bebis kläder är verkligen det bästa som finns! Att sitta och kolla på de kläder vi har till Melanie och tänka att "Den här kommer hon ha på sej snart" känns helt otroligt! Det är ganska roligt faktiskt att jag inte har nått intresse alls av att kolla på saker till mej själv längre, kollar bara på saker till Melanie.
Tänk att det bara är cirka 78 dagar kvar tills hon kommer! Det känns helt overkligt!! Tiden har gått så fort!


Just nu: Melodifestivalen

Lillemanen vaknade nyss så nu har han ätit och vi sitter och kollar på Melodifestivalen nu. 
Det är ju typ aldrig något bra med längre. Eric Saade eller dom där rapparna va dom enda som va lite bra...

Receptet på kakan finns ett inlägg ner ;) det är inte en vanlig kladdkaka som det ser ut som det är.Jordnötssmörs kladdkaka

 
Det gick tyvärr inte att få kakan att se god ut... Hah.
 
Recept:
 

25g smör
150-200g jordnötssmör beroende på hur mycket jordnöts smak du vill ha(jag tog 180g)
2dl socker
3st ägg
3msk kakao
1,5dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
 

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Smält smöret och när det har smält så blandar du i jordnötssmöret tills det också har smält.
Vispa ägg och socker tills det blir ljusgult och fluffigt.
Blanda sedan ner resten av ingredienserna, det spelar ingen roll vilken ordning du gör det i.
Häll ned smeten i din form och ställ sedan in den i ugen i 15 minuter.
Klart! :)
 
Jag råka ha min kaka inne i ugnen i 5 minuter för länge, alltså 20 minuter men det blev gott ändå. Så om man inte gillar kladdiga kakor så kan man ha kakan inne i ugnen i 20 minuter istället för 15! :)
 


Middag(igen)

Idag fick det bli pizza eftersom jag lagar mat till en kräsen 10 åring. Men såklar så har lilleman somnat när maten är klar och det går inte att väcka honom.. Vi som skulle baka. Får väl ta att göra det själv nu då. Har tänk ut en sak jag ska göra, på fri hand. Ni får se hur det blir sen.

Barnvakt

Halloj!
Idag så ska jag vara barnvakt åt min pappas tjejs son. Eller ja, jag är redan barnvakt åt honom nu och ska vara barnvakt tills imorgon på dagen någon gång. Så jag vet inte hur mycket jag kommer uppdatera idag. Ska försöka få upp något inlägg om vi nu gör något spännande. 
Lyx middag!

Oxfilé med klyftpotatis, broccoli och bearnaisesås


Vad tycks? ;)

Har inte gjort nått inlägg här idag eftersom jag har städat mitt rum och fixat i Melanies byrå hela dagen. Asså jag har rensat lite i mina och mina syskons gamla kläder och lagt ner i hennes byrå. Hon har ju väldigt många mössor iallafall.. Mamma älskar mössor på små bebisar så det är därför. Strumpor har hon också många av fast det va lite större storlekar också så jag vet inte hur många som är små direkt. 
Gud vad jag längtar tills hon kommer!!

Igår så prövade jag att sätta min läppiercing ring på både min näsa och på andra sidan läppen. Bara för att kolla hur det såg ut liksom. Jag har velat ha en till i läppen i ett tag nu och Pontus har sagt att han tror att jag kommer passa i näspiercing, så jag ville liksom kolla hur det såg ut om jag verkligen gjorde det.
Jag tyckte om båda iallafall, Pontus också. Skulle lätt kunna ha både en till i läppen och en i näsan. Vad tycker ni?
Hur jag och Pontus träffades

Okej, så här är det...
 
Allting började slutet av 2011/början av 2012 när Pontus och min brorsa Basse spelade Xbox live och hamna i samma match på COD(tror jag?). Både Pontus och Basse hade mic och Pontus satt och fråga på svenska om någon i gamet va svensk men Basse hörde inte det först så han satt och skrek massa på engelska. Men när han väl hörde vad Pontus sa så började dom prata med varandra och la sedan till varandra som vänner på Xbox. 
Jag vet inte så mycket om vad som hände sen men tillslut så spelade dom jätte mycket med varandra själva, dom spelade typ varje dag och blev tillslut bästa vänner. Jag satt med Basse ibland när han spelade med Pontus och jag tror att jag till och med spelade med dom några gånger eftersom jag själv gillar att spela Xbox.
Första gången både jag och Basse såg Pontus på bild var nångång under 2012 när jag hjälpte Basse att hitta Pontus på facebook, just då tänkte jag väl inte så mycket på hans utseende eftersom jag absolut inte var intresserad av honom då. Men på den profilbilden han hade då tyckte jag väl inte att han va så snygg på. Det tycker jag inte direkt idag heller för han gör en sån konstig min typ så han såg inte ut som han gör på riktigt om ni förstår vad jag menar.
(Hoppas Pontus inte dödar mej för att jag lägger ut den)
 
Så det hela sedan fortsatte var att Pontus någon gång i februari 2013 ringde mej på skype, han hade mej på skype pågrund av att Basse hade lånat min skype typ 3 gånger för att prata med Pontus innan han skaffade en egen. 
Pontus ringde ju mej men jag vågade inte svara för jag var ganska så blyg och jag mådde så sjukt dåligt under den tiden, eller aa.. hade varit deprimerad i typ 1,5 år då men under den tiden va det som värst + att jag tänkte "varför vill han prata med mej för?". Dagen efter så ringde han igen, den här gången svarde jag inte heller. Jag visste ju knappt vem han var! Sen så ringde han en tredje gång dagen efter det och då svarade jag för jag fattade att han inte skulle ge sej. Det va fett stelt och jag satt som ett frågetecken, jag fattade fortfarande inte varför han ringde. Efter vi hade pratat i några minuter så satt han på sin cam. Jag fick panik! Vafan ska jag göra? Det va ganska sent på kvällen och jag var trött, mitt självförtroende är ju inte direkt det bästa heller. Men jag satt på camen jag också medan hjärtat dunkade i 180. Jag kommer inte ihåg så jätte mycket mer men vi pratade och skrattade ganska mycket faktiskt. Den gången så somnade vi till och med framför varandra med skype. Helt sjukt egentligen!
Efter det så pratade vi på skype med varandra lite då och då. Ibland flera gånger i veckan och ibland bara en gång, ibland somnade vi med skype på och ibland la vi på när vi skulle sova.
Han frågade min syrra efter min kik också så vi började skriva med varandra ganska mycket när vi inte skypade.
 
I april så var ju Justin Bieber konserterna och jag skulle gå den 22:a och den 24:e och Pontus skulle gå den 22:a så vi bestämde oss för att träffas där. När jag hade kommit till globen och ställt mej i kön på väg in så frågade jag vart han var och så svarade han vart han var och han var också i kön. Hjärtat började slå snabbare och hårdare! Först så trodde jag att han va före mej men jag kom in först så jag skrev till honom vart jag stod. Jag kommer ihåg hur hjärtat stannade den sekunden jag såg honom, han var så fin. Så mycket finare än vad jag trodde att han var. Något som vi båda ångrar idag är att vi blev så blyga. Vi vågade göra nästan allt på skype men när vi väl stod framför varandra så fick vi knappt fram några ord och när vi sa hejdå så ville jag så gärna krama honom men jag vågade inte. Vi skrev med varandra när vi väntade på att Justin skulle komma fast teckningen där inna i arenan sög så det gick knappt, han va ju två timmar sen så vi hade ju egentligen jätte mycket tid att gå ut och va med varandra lite mer. Men såklart så tänkte inte vi på det!!
Vi kunde inte träffas efter konserten heller för den slutade vid 11 på kvällen och det tar ju tre timmar för Pontus att åka hem och han hade nationella prov dagen efter så han ville hem och sova så fort som möjlig.
När jag kom hem så var det första mamma sa till mej "Hur var det då?" och även fast jag vet att hon menade konserten så svarade jag "Bra, Pontus var snyggare än vad jag trodde." och flinade. Eftersom min röst var helt förstörd och min hals gjorde as ont så orkade jag inte säga något mer.
 
Efter konseten så började jag och Pontus skypa nästan varje dag, han blev min bästa vän och jag började få starka känslor för honom. Han gjorde mej så glad och fick mej att må så bra, jag mådde inte dåligt alls längre. I maj så sa vi att vi älskade varandra för första gången för det gjorde jag ju verkligen men jag va ju inte helt säker på om jag ville va mer än vänner än.
 
I slutet at maj/ början av juni så började mitt ex skriva med mej igen. Vi hade hållt på till och från i efter vi hade gjort slut(år 2011) och jag visste inte riktigt om jag gillade honom fortfarande eller inte eftersom jag hade fått så starka känslor för Pontus. Så jag backade undan från Pontus och slutade skypa med honom i typ två eller tre veckor för att tänka på vad jag ville. Det blev så mycket, killen jag har försökt få tillbaka i två års tid börja skriva med mej och sa att han fortfarande gillade mej, men jag hade ju Pontus nu som får mej att må så bra...
 
Jag och Pontus börja prata igen i mitten/slutet av Juni och i mitten av juli så åkte jag och Basse upp till Pontus under dagen eftersom min pappa skulle jobba nånstans ganska nära Bollnäs. Hjärtattacken man fick när pappa parkerade utanför Pontus hus är obeskrivlig. Det va fett stelt i början men efter någon minut så hade nervositeten släppt lite. Vi hade så jävla kul under dom timmarna vi var med varandra så när pappa ringde och sa att han va påväg för att hämta oss så att vi skulle åka hem så fick jag panik för jag ville inte lämna Pontus så jag fråga om Pontus fick följa med ner till Stockholm. HAN FICK!
Så vi åkte hem till Pontus och så packade Pontus sina saker och sen åkte vi!
 
 Han stannade hos mej i en vecka och vi hade det jätte mysigt och roligt. Vi kollade på film varje kväll och vi låg jätte nära varandra och höll varandra i handen under hela tiden och så. Basse va ju med oss och sov med oss alla nätter förutom den sista. Fast han låg på golvet och jag och Pontus sov i min säng. En dag så va jag, Pontus och Basse och skatade med mitt ex och hans vänner och det va då jag verkligen insåg att "Nä det är Pontus jag vill ha, ingen annan!"
Den sista kvällen så kollade vi på film med hela familjen fast jag och Pontus kollade knappt för vi bara låg och mös och kramade om varandra och tänkte inte på filmen och när vi gick och la oss så ville jag bara krypa mej in i Pontus famn så han kunde hålla om mej när vi sov, men jag vågade inte.
Dagen efter när han skulle åka hem så sa vi hejdå och kramade varandra. Hårt. Jag ville inte släppa taget och jag kände hur tårarna ville bara spruta ut, men jag höll mej. När vi sedan släppte taget så kollade vi varandra i ögonen ett tag och sen gick han... Jag ville ju pussa honom so bad men jag vågade inte! Jag visste inte hur han kände riktigt och tänkte att om han ville så skulle han ju gjort det, Men han vågade inte heller.
 
Nu till augusti.. Jag var i Malmö och efter att ha fått 100 frågor på ask där det stod "är du och Pontus tillsammans????" så frågade jag Pontus om vi skulle säga ja och han svarade "ja, om du vill" så vi gjorde det. Vi skrev ut det sent på kvällen den 4e augusti men eftersom det va så sent på kvällen så bestämde vi att vi ränkar det som att vi blev tillsammans den 5e augusti,
 
Pontus hade vart med sin familj i Stockholm och den 15e augusti så skulle han åka hem så jag och Basse passade på att åka med upp. På bussen vägen upp till Bollnäs så satt jag och Pontus och tog massa bilder och typ pussade varandra på kinden osv och sen så fick vi ögonkontakt ett tag och sen efter vi hade kollat varandra i ögonen ett tag så lutade vi oss sakta in och pussade varandra. Det låter jätte tråkigt men det var mer romantiskt än var det låter.
Jag och Basse stannade i fem dagar och jag och Pontus hade det suuuper mysigt, orkar inte gå in och berätta massa detaljer men vi va väldigt mycket med Pontus kusin iallafall för Basse höll på och skrev ganska mycket med henne under den tiden. Men det blev aldrig något mellan dom.
Det finns föresten en video på youtube från sista dagen jag och Basse va där. 
 
Efter det här så har vi skapat så många underbara minnen tillsammans och nu är vi förlovade och ska få en dotter i april och det känns så underbart!♥
Han är det bästa man kan få och är den ända jag vill ha. Han är killen jag vill spendera resten av mitt liv med.
Jag älskar dej Pontus Rosenborg!♥
 
 


Kaos dag!

Det bli inget inlägg idag, förutom det här då. Det har varit värsta kaos dagen så jag har inte orkat skriva något idag. 
Men jag började iallafall skriva ett inlägg  igår om hur jag och Pontus träffades så jag ska fortsätta skriva på det imorgon och kommer nog bli klar då så det inlägget kommer upp imorgon!

P&K
Scones

 
 
Recept:
 
  • 3 dl mjölk (vatten funkar också bra om du inte har mjölk hemma)
  • 100 g smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver (fast jag skulle rekomendera att du tar 3tsk för annars blir det för mycket bakpulversmak på sconesen)
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Sätt på ugnen på 250grader
 

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

 

Skär smöret i bitar och mosa ner det i mjölet med fingrarna tills det inte är några smörklumpar kvar och det är en grynig massa.

 

Blanda ner mjölken/vattnet och rör ihop till en deg. Blanda inte degen för mycket, blanda den tills allting är en stor degklump bara.

 

Dela degen i så stora runda bitar du önskar och platta ihop dom lite med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär sedan ett kors i varje degbit.

 

Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

 

Servera dom gärna varma, det är då dom är godast!

Jag åt mina med smör och marmelad på, mums!

My love for you is indescribable

Bebis gissnings lek

- Vilket datum tror ni att hon kommer?
Fanny: 23:e april
Pontus: 25:e april.
- Vilken tid tror ni att hon kommer?
Fanny: 07:46, Någon gång på natten eller tidigt på morgonen tror jag iallafall.
Pontus: 20:35
- Hur mycket tror ni att hon kommer väga när hon föds?
Fanny: 3259g
Pontus: 3643g
- Hur lång tror ni att hon kommer va när hon föds?
Fanny: 49cm
Pontus: 48,5cm 
- Tror ni att hon kommer ha mycket eller lite hår när hon föds?
Fanny: Lite, för både jag och Pontus hade lite hår när vi föddes.
Pontus: Lite.
 
Slänger in två bilder på när jag och Pontus var bebisar också.