Svin god blåbärspaj recept!

 
Den här pajen gjorde jag och min syrra igår hemma hos våran mormor då hon precis har flyttat hit till Stockholm igen(bodde i Blekinge) eftersom hennes man dog i vintras. Mamma brukar göra ungefär en sån här paj fast hon har annanas i(mosad). Så det kan ni köra med också, det är också sjukt gott. Men vi prövade somsagt den med blåbär och man kan säkert ha andra bär också. Det är bara att pröva er fram!
 
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

 

 

Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här :
1. Ställ ugnen på 175 grader på under och över värme.(viktigt då det är en paj som lagas så att degen blir knaprig)
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Ha smöret rumstemprimerat så blir det enklast. 
3. Platta ut degen i en form.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, häll i blåbären sist om du är osäker på hur mycket du vill ha i. Du kan mosa några av bären också om du känner för det.
5. Häll i blåbärsblandningen i pajskalet.
6. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter, kolla till pajen då och då så att den inte blir bränd.

 

Ska helst svalna innan servering men det får du göra som du vill! 



Babyboxar - Video

 


Bilder på Melanie




Sjuk

Hejhej!
 
Om ni undrar varför jag inte har bloggat så är det för att jag har varit sjuk. Eller jag är typ fortfarande sjuk kan man säga.
Förra måndagen så blev jag förkyld, den förkylningen sitter forfarande i lite, men det är inget som stör mej längre. Sen så i onsdags fick jag feber så jag låg i soffan hela dagen och orkade inte göra nån ting. Sen så i torsdags så fick jag reda på varför jag fick feber, jag hade nämligen mjölkstockning. Så på torsdags morgonen så vaknade jag med feber, ont i tutten och så spydde jag. På fredagen så var det över vilket var skönt eftersom min feber gjorde så att jag bara kunde ligga i soffan hela dagen. Men så skulle mjölkstockningen såklart komma tillbaka lördag-söndag igen! Den var borta i måndags och kom tillbaka igår igen så jag gick til VC och fick ta blodprov vilket visade att jag hade en infektion så jag fick penicillin utskrivet.
 
Så jag hoppas verkligen att ni förstår varför jag inte har varit aktiv. Har typ bara legat i soffan och inte orkat göra något annat än att amma Melanie.
 
 
 
Pussar och kramar!♥


Hon ska inte heta det vi sagt att hon ska heta

Som rubriken lyder, Melanie ska inte heta som vi sagt att hon ska heta. Vi har ju sagt att hon ska heta Melanie Destiny Hope Ståhl. Men det har blivit lite ändrade planer eftersom vi villa ha familjenamn som hennes mellannamn. 
Så nu har jag och Pontus bestämt oss för att hon ska heta Melanie Anna Elise Ståhl istället. Namnet Anna kommer ifrån Pontus mamma, hon heter Anna och sen så kommer Elise från min gammelfarmor tror jag att det var.





Hejdå pappa!

Nu har Pontus åkt igen. Tufft, men bara fem dagar kvar tills han kommer igen. Så det är skönt. Längtar tills han har sommarlov och ska vara här!
Så här ligger lilltösen just nu på mitt bröst. Kan man vara sötare?!




Två veckor

Idag "fyller" Melanie två veckor och då fick hon present från sin morfar. Fint va?! :D




Det är min mamma!

 
 
Den här videon är ju bara för underbar! Det är coolt hur man vet vem sin mamma är genom att bara röra vid henne. 


Växer så det knakar!

Lillskruttan växer så att det knakar! Idag var vi på BVC och nu är hon hela 55,5cm lång och väger 4175g!
Börjar redan känna att jag inte vill att hon växer mer! 



Promenad

Nu när det är så fint väder.



Svar på kommentar


Svar: Men va?! Jag trodde att hon skulle sova så här mycket resten av hennes liv! Blev lite orolig på hur det skulle gå för henne i skolan när hon sover hela tiden!

Nä det var inte det jag mena med att hon ska fortsätta vara så duktig som hon är. Hon blir mer och mer vaken för varje dag och det vet jag att dom blir och har alltid vetat det eftersom jag har fyra små syskon. Det jag mena var att jag hoppas på att hon fortsätter att sova lika bra på natten. Hon sover hela nätter, hon vaknar när hon är hungrig och somnar om vid tutten.
Och ja, jag bröt ihop i söndags när Pontus åkte, såklart det är jobbigt! Men jag har ju aldrig sagt att jag inte klarar att ta hand om Melanie för det.
Jag vet exakt vad jag har gett mej in på och jag tar mitt ansvar. 
Alla barnmorskor vi hade på sjukhuset, kuratorn jag prata med på sjukhuset och hon från BVC sa att vi tar hand om Melanie super bra och att vi tar hand om henne lika bra som en 30 åring tar hand om sitt barn. Dom är inte ett dugg oroliga över Melanie eftersom dom har sett hur bra jag och Pontus tar hand om henne. 
Har du det? NEJ! Så sluta hitta på massa skit!


Kolla vad gulligt!

Kolla vad jag fick i posten idag. Det är en tjej som har skrivit mej på kik och så gjorde hon dom här armbanden och så hade hon skrivit ett gulligt brev.
Jätte gulligt!




Första natten utan pappa

Idag/igår åkte Pontus hem, vilket betyder att det är min och Melanies första natt utan honom här. Det känns helt tomt och jag hatar verkligen att han måste bo 30 mil här ifrån! 
Vi får väl hoppas att M fortsätter att vara lika duktig som hon har varit alla andra nätter för annars kommer jag bryta ihop känns det som. 




Första turen ut med vagnen

Igår så fick Melanie åka i vagnen för första gången. Vi gick till majbrasan och det gick hur bra som helst! Hon sov hela tiden förutom sista biten när vi var på väg hem, då blev hon gnällig eftersom hon var hungrig. Tänk att hon redan är 7 dagar gammal, helt sjukt hur snabbt tiden går!


Idag har vi haft besök av min moster, min kusin och mosters kille och lite senare kom min pappas ex, jag räknar henne som min låssas mamma, hennes kille och hennes killes två barn.
Melanie fick jätte fina grejer. Av min moster och dom så fick vi ett par kläder, alla var "rockiga" så det var nog ett plus på Pontus sida. Sen av min låssas mamma så fick hon ett bäddset till hennes vagga, 3-setts kläder(body, byxor och mössa), 500kr och en "mitt första år" bok.