Förlovad♥

Gissa vad?!
Jag och Pontus har förlovat oss! Vi förlovade oss redan på nyår egentligen men det blev massa knas med ringarna så vi har inte kunnat ha några ringar förens nu. Våra ringar kom i veckan och det här inlägget skulle inte varit uppe förens om typ 12 dagar egentligen eftersom det va då jag och Pontus skulle träffats nästa gång. MEN min älskling överraskade ju mej igår och åkte hit helt utan förvarning och alla här hemma visste tydligen om det.
Så då satt vi på oss ringarna igår och det känns så jävla bra att ha en ring på ringfingret! Även fast man vet att allting är exakt likadant som innan förutom att vi har ringar nu som symboliserar vår kärlek. Kan inte sluta att titta på ringen! Jag är så glad att jag får ha Pontus vid min sida!
Som ni ser så har vi ringar på vårt pekfinger också, det är äktenskaps ringar/löftesringar. Dom skulle vi egentligen ha som förlovningsringar först men eftersom mina fingrar är så jävla smala så fanns inte den i min storlek.
Behövde special beställa min ring eftersom ingen affär hade så liten storlek som jag behöver.
 


Magbild update vecka 27+3

Hur mina föräldrar reagera på min graviditet

Det börjde med att jag hade spytt, jag spydde en gång ena dagen och så jag stanna hemma från skolan två dagar för att vara säker på att jag inte var magsjuk. Jag spydde inte under dom två dagarna och inte under hela helgen heller. Men på måndagen veckan efter så spydde jag i skolan igen två gånger så jag åkte hem och va hemma i en dag och när jag kom tillbaka till skolan så spydde jag igen! Men den här gången så åkte jag inte hem utan jag skrev till mamma att jag trodde att jag var gravid och då blev hon skit sur och skrev att jag va för ung och jag måste göra abort osv. Jag höll på att börja grina i skolan men jag höll tillbaka gråtet.
Jag hade redan köpt ett graviditetstest som jag hade hemma så jag och mamma bestämde att jag skulle ta det när jag kom hem.
När jag kom hem från skolan så hade mamma lugnat ner sej och va inte sur på mej utan hon sa att jag fick välja om jag ville ta testet hemma eller om vi skulle gå över till vår granne som heter Sanaz och göra det och jag valde att göra det hos Sanaz.
När jag väl gjorde testet så gick jag in själv på toan, kissa i koppen och doppade ner stickan i koppen. Det står ju att man ska vänta fem minuter innan man kollar på stickan eftersom det kanske inte syns något sträck innan det men så fort jag hade doppat stickan i kisset så kom 2 sträck upp på stickan direkt vilket betyder att man är gravid. Jag ropade in mamma och visade henne. Jag kunde inte sluta att kolla på testet. Men mamma sa att hon alltid kommer finnas här för mej och stötta mej vad jag än väljer att göra och kramade om mej.
När jag och Pontus hade pratat om det här i några dagar så bestämde vi oss att vi ville behålla det lilla miraklet som växer i min mage så jag sa det till mamma och då blev hon sur igen hon gick och gnällde på mej i flera dagar men jag ändrade inte mitt och Pontus beslut.
När mamma hade lugnat ner sej igen så sa hon att jag skulle berätta för Anders(min låssas pappa). Det va det svåraste jag har gjort. Jag försökte berätta flera gånger men det gick inte. Jag visste att han skulle bli förbannad på mej. Men tillslut så puttade min syster ut mej till honom när han stod ute och rökte och stängde dörren efter sej så jag va tvungen att berätta det då.
Så han sa först va bara "okej." så jag nicka och gick in igen. När han kom in så sa han massa saker tex "du fattar väl att du är för ung. Du har ju fan en skola att ta hand om" och massa mer tråkiga saker så jag gick upp på mitt rum och grät.
Efter ett tag så kom han upp och knacka på mitt rum och sa förlåt och att han sa alla dumma saker för att han blev chockad men att det är såklart att han kommer stötta mej. 
Jag vet inte riktigt hur min pappa reagerade eftersom det va mamma som ringde och berättade för honom. Men han va ju verkligen inte glad först. Han har själv aldrig sagt något dumt om det till mej men mamma har ju berättat saker som han har sagt. Men han har också stöttat mej sen första sekund även fast han var jävligt sur i början.
Så det slutliga svaret är väl att alla tre blev jävligt arga och sura i början, men vem skulle inte bli det liksom? Men dom har alltid funnits för mej och jag tror att alla tre längtar super mycket efter Melanie. Även fast pappa är den som gillar det här minst så tror jag nog att han är väldigt glad just nu och att han kommer vara en stolt morfar. För han berättar jätte gärna för folk att jag ska få barn och nu när min mage har växt lite så har han sagt "nämen titta det börjar ju synas lite nu!" med värsta flinet och så klappade han lite på magen.
Men bara för att dom är glada och så nu så betyder det ju inte att dom tycker det är helt okej. Dom tycker ju fortfarande att jag är ung och att jag skulle väntat lite men det är inget dom kan göra något åt och därför väljer dom att stå på min sida för det är det som är bäst för oss alla.
Så ni som säger massa dumt om mina föräldrar kan gå och ta er. Det dom gör är 100% rätt. Föräldrar som tvingar deras barn till att göra abort är sjuka i huvudet!
 


Nails


Orkade inte skriva ett långt inlägg idag så ni får en bild på mina nyfixade naglar istället.
Jag älskar att mina naglar kan bli så långa som dom kan! Det är faktiskt många som tror att det är lösnaglar.


Svar på kommentarJag antar att båda är från samma person också och mitt svar är att klockan va mycket och jag var jätte trött så jag orkade inte hålla på och krångla med att hon skulle vända på hela den där grejen. Det va ju inte en liten grej som skulle vändas utan det va en stor aparat isåfall. Jag ville bara att det skulle bli klart fort så att jag fick åka hem och sova. För jag bor inte så nära sjukhuset heller.
Och om det skulle va så att jag inte sa något pågrund av att jag inte vågar säga till/är blyg så beror ju inte det på min ålder? Det har med min personlighet att göra.


Dagens lunch


Hemmagjord pizza!


Minskade fosterrörelser

Hejhej!
Igår så hände en sak som gjorde mej ganska orolig. Under hela dagen igår så rörde sej Melanie cirka 4 gånger UNDER HELA DAGEN!! Så jag gick runt hela dagen och va lite orolig så på kvällen vid typ 8 när jag gick upp och la mej i sängen så prövade jag att peta och buffra lite på magen för att se om hon spark tillbaka som hon brukar göra. Men det gjorde hon inte.. Hon svarade väldigt segt och när hon väl gjorde det så tröck hon bara ut foten lite grann. Annars så brukar hon sparka tillbaka ganska hårt med en tydlig spark. Så jag sa till mamma och sen så ringde jag in till förlossningen och dom sa att jag skulle komma in på kontroll. Så jag åkte in och fick ha en sån här grej på magen som mätte hjärtljudet och sammandragningar(CTG-kurva) och fick ha den i cirka en halvtimme. Sen när det var klart och dom gick och kolla så att CTG-kurvan såg bra ut så fick jag gå och kissa i en kopp för dom skulle ta något prov som jag aldrig fick veta vad det va eller vad det blev för svar på det. Sen när jag gick ut från toan så hade dom kommit tillbaka och sa att det såg bra ut men att dom bara skulle göra ett ultraljud för att se om det fanns tillräckligt med fostervatten osv och det såg bra ut där också så jag fick åka hem. Det tråkiga var att jag inte fick se Melanie under ultraljudet för att skärmen va ju precis bredvid mej så jag såg inget. Men mamma fick se och hon tyckte att det var as coolt.
Det va skönt att det inte va nått fel, det är ju bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite.


Bebis

Sitter just nu hemma hos min mammas kompis som för två månader sen fick en liten son. Han är så sjukt söt och liten! Fast han föddes ju i vecka 33 så det är därför han är så liten. Han fick för lite näring via navelsträngen så han va 30% undernärd när han kom ut. Vi har suttit och pratat lite om förlossningar och sånt. 
Gud va jag vill ha min lilla nu! Jag vill också ha en bebis att gosa med, som jag kan kalla min. 
Kom nu Melanie, mamma och pappa längtar efter dej!
The marshmallow test

 
The marshmallow test är ett test där man ska testa småbarns tålamod genom att sätta en eller flera 3-5 åringar(ca) i ett rum utan sysselsättning och så ger man dom en marshmallow var(eller om man väljer att ha någon annan godis går också bra) och säger att det är deras marshmallow och att dom får välja att äta den nu eller att dom väntar medans den vuxna går ut ur rummet en stund(15-20 minuter) och när hon/han kommer tillbaka in till rummet så får dom två stycken marshmallows istället för en. Men bara om dom inte har ätit något av marshmallowen dom fick innan man gick.
Vissa väljer då att äta upp marshmallown direkt, vissa försöker att hålla sej men kan inte och äter tillslut upp den och så är det vissa som klarar sej från att äta den och belönas med en till.
 
Jag tycker det här låter som en jätte rolig grej att testa för skojs skull och jag kommer säker testa det med Melanie, om jag nu kommer ihåg det när hon är större såklart.
 
Men visste ni att vissa tar det här seriöst och gör det inte för skojs skull utan forskar om det? Marshmallowtestet räknas till och med som det viktigaste i psykoligins historia.(what!?) Och det finns de som säger att de barn som klarade av att inte äta marshmallown också fick bättre betyg i skolan, är socialare, jobbar hårdare, har lägre BMI, har bättre självkänsla och klarar av stress bättre än de som inte klarade av att låta bli marshmallown. 
Jag tycker det låter lite konstigt att bara för någon klarade sej från att äta en marshmallow så lyckas dom bättre i livet... Men det kanske är sant, det vet ju inte jag så jag kan ju inte säga så mycket.
 
Jag tycker ju att man inte borde ta det här så seriöst utan bara göra det för skojs skull. Det är ju liksom stor skillnad på hur man är när man är ett litet barn och hur man är när man är vuxen. Jag tror att vuxna skulle klarat testet mycket enklare.
Vad tycker ni? Skulle jätte gärna vilja läsa olika åsikter och se vad andra tycker.
 
Det finns videos ni kan kolla på på youtube när barn gör det här testet och för att komma till dom så är det bara att klicka Här eller Här. (Gick inte att bädda in videoklippen)


19 års fest

Hejsan hejsan folket!
Just nu så är jag på min syrras kompis 19års fest. Sitter i soffan i deras vardagsrum medans alla andra är i köket. Känner mej så sjukt otrevlig som gör det, men jag är så fruksansvärt trött! Skulle kunna lägga mej ner och sova just nu. Inatt sov jag ändå ganska bra. Jag somna vid sex på kvällen och vakna klockan fyra på natten/morgonen. Eller rättare sagt så gav jag upp... Jag vakna minst fem gånger under dom tio timmarna som jag "sov". Och sen så går det inte så snabbt att somna om då heller, det tar typ en kvart minst. Jag tror att en till anledning förutom att jag är beroende av att sova med Pontus är graviditeten. Vissa sover ju jätte dåligt under graviditeten och jag är nog tyvärr en av dom.
Just nu så vill jag bara hem och sova. Känner mej inte så trevlig som inte ens sitter med dom andra, men jag vill ju samtidigt inte sitta där inne med dom och va skit tråkig och se fett nere ut. För när jag är trött så flinar inte jag ens pytte lite, sitter typ bara och kollar ner i bordet.
Det va det jag hade att säga, skrev ett inlägg nu eftersom jag vet att jag inte kommer göra det annars om jag hade tänkt att göra det när jag kommer hem för jag kommer nog bara gå direkt upp på rummet och sova.
Jag tidigare idag.
Trötta lilla jag just nu.

P&K

Drömmen om smink.

Jag älskar smink, alltså på riktigt. Jag tycker det är skit kul att sminka mej själv och jag älskar att sminka andra personer också. Att sminka är verkligen en sak som jag tycker är skit kul att göra och som jag skulle kunna göra flera gånger om dagen om jag kunde. Skulle lätt vela vara makeup artist som extra jobb när jag blir större. 
Jag brukar sminka mina syskon och min mamma när det är speciella tillfällen som tillexempell nyår eller julafton och dom vill bli lite extra sminkade. Skulle så gärna vela börja använda min youtube kanal och lägga upp bland annat smink videos och sånt för det verkar vara så jädra kul och man verkar få så mycket vänner via youtube också om man lyckas med det. 
 
Men nu är det så att jag har ett litet problem som hindrar mej från att göra det här.. Jag har knappt något smink, jag har inte pengar till det. Eller asså det är ju såklart att jag har pengar, men asså jag är så snål med dom. Varför jag är snål är för att dom enda pengarna jag får är när jag fyller år och på julafon.. Alltså så får jag pengar den 18e juni och den 24e december. Två gånger per å och ungefär en gång om halvåret.. Å då får jag runt 2000-3000kr.. Jag har alltså typ 4000kr att handla för på ett år och om jag har tur så kanske det blir närmare 6000kr. Men mer än 6000 blir det inte iallafall.. För jag har aldrig i hela mitt liv fått veckopeng, månadspeng eller nått sånt så det blir bara dom pengarna.
Det är inte mycket pengar per år kan jag säga, med tanke på att allting är så jädra dyrt nu för tiden.
Med dom där pengarna jag får så ska jag köpa kläder som jag behöver, smink, om jag vill göra något som kostar pengar(bio,bowling, åka bussen fram och tillbaka till Pontus, om jag behöver tåg/buss biljett etc), om jag vill ha eget godis, om jag vill äta mat eller fika nånstans och så vill jag ju helst köpa julkapp och present till Pontus osv.
Jag behöver i stort sätt köpa nästan allt jag behöver själv.
Det händer ju att mamma/pappa köper lite småsaker saker ibland å så och att dom ger mej typ lite pengar ibland men det är inte ofta.
Med tanken i huvudet att jag måste köpa allt själv och så, så blir det så att jag typ mår dåligt när jag köper smink till mej själv för att det känns som om det är onödigt att köpa smink eftersom det är viktigare att jag köper kläder.. Det är jobbigt och jag borde egentligen inte känna så men det är så.
Jag kan liksom köpa saker och när jag väl är och shoppar så är jag liksom glad och känner ingenting men när jag kommer hem och sätter mej och tar ut sakerna jag har köpt ur påsarna så är det enda jag sitter och tänker "varför köpte jag det här? Jag kanske behöver nått annat mer.." och känner mej helt nere. Nu blir det ju ännu mer så också eftersom Melanie är påväg och det känns egoistiskt att köpa saker till mej själv när hon också behöver saker.
 
Jag har inte ens alla olika smink saker som finns liksom, och jag har inte mer än en sak av någonting förutom mascara efter som jag brukar använda två olika när jag sminkar mej. För mej så blir det så att behöver tänka efter innan jag sminkar mej om jag verkligen behöver sminka mej som tillexempell "nä jag behöver ju inte foundation nu det kan jag ha till något speciellare tillfälle". Jag vill liksom kunna sminka mej typ varje dag med vad jag vill utan att känna att jag behöver oroa mej över att det tar slut, för just nu så vill jag inte att nånting ska ta slut för då kommer jag behöva köpa nytt.
Och så blir det så att när jag väl köper nytt så vågar jag knappt testa något nytt för grejen kanske är dålig och så har jag lagt pengar på något onödigt.
Jag vill inte känna så här, jag vill kunna testa nya smink produkter, ha mer än bara en av varje sak och kunna experimentera med mer än bara naturliga färger på mej själv för att se vad jag passar i.
För det är det jag är mest avundsjuk på hos youtubers som har mycket smink och kan köpa vågade saker som tillexempell ett orange läppstift även fast dom inte riktigt vet om dom ens passar i det, bara för att pröva liksom.
Jag vill liksom också ha ett sånt där "toalettbord" från ikea med massa smink i/på och kunna ha flera lådor med smink i.
Fast vissa har typ överdrivet mycket smink och kan typ ha 5 exakt likadana foundations och det tycker jag är överdrivet.
Så jag menar att jag vill ha är att jag har lagom många olika foudations och bas produkter och sen att jag har många olika färger på ögonskuggor, läppstift och blush tillexempell så man liksom kan göra olika sminksaker varje gång. Sen så vill jag kunna ha många sminkborstar, jag har bara tre stycken nu liksom..
Min dröm just nu är att kunna köpa lite dyrare smink, jag har aldrig ägt någon dyr produkt någon gång. Just nu så är det jag vill ha mest ett MAC läppstift, det finns så jädra många snygga som jag vill ha men som sagt aldrig skulle "våga" köpa.
Heh, någon som vill sponsra med lite smink till mej? ;) (skoj såklart!)
 
Gud vilket långt depp inlägg det här blev, det va verkligen inte meningen att det skulle bli nått klag inlägg. Förlåt för det. Menar inte att folk ska tycka synd om mej för det är inte direkt synd om mej.  Ville bara få ut det här så att ni vet hur jag känner och så att ni vet varför jag inte shoppar så mycket och om jag någon gång skriver att jag önskar att jag kunde börja med min youtube eller nått sånt som har med det här att göra.
Fast jag ska ju  börja med youtube, det har jag bestämt. Funderade ju på att bara uppdatera om min graviditet på youtube först men jag tänker börja med både och men det kommer vara samma sak med min youtube som med bloggen. Kommer liksom inte kunna göra så mycket videos eftersom det är en smink kanal jag vill ha och jag har inte så mycket smink just nu så det finns inte så mycket videos jag kan göra.
 
 


Tatuering!!

Sorry för att jag inte bloggar så bra, fast jag sa att det skulle bli så. Men det är så tråkigt hur mycket statistiken sjunker bara för att jag inte bloggar.. Jag bloggar inte så bra eftersom jag är så jävla trött & seg på dagarna. Jag sover så dåligt. Asså även fast jag somnar innan tolv så vaknar jag efter typ fyra timmar utan anledning och kan inte somna om.

Men idag så har jag bara varit på en tatuerings studio och kollat på när min mammas kompis tatuerade sej. Hon håller på att göra en tjej som sitter på ett AIK märke, as snygg är den.
Gud vad jag vill ha en eller snarare typ 100 tatueringar!
Instagram


Svar: Yesbox det har jag! Heter fannystaahl.

Mage vecka 26+0
 
Går ju som sagt in i vecka 27 idag, det är det här som händer med bebisen den här veckan!
Trött!

Hej hej!
Sitter här och är trött som fan som vanligt... vill sova men då kommer jag bara vakna vid typ tolv och inte kunna somna om.. Måste hålla mej vaken, fast jag är typ rädd över att jag håller mej vaken nu å så blir jag "pigg" när jag vill sova och kan inte sova. Det brukar hända så nämligen... 
 
Igår så somna jag vid typ åtta-nio tiden och vakna några gånger men när jag vakna vid tolv så kunde jag inte somna om nå mer så jag har varit vaken sen dess.
Vid klockan 11 imorse så kom pappa in och sa att han hade gjort frukost till mej och när jag kom ner så hade han värmt små baguetter med skinka, tomat, svartpeppar och salt till (favorit pålägg!) och till det så hade han gjort nypressad apelsinjuice och varm choklad♥ Super gott!
Efter det så gick jag upp på rummet och höll på med datorn och pappa kom upp och sa att vi skulle åka och fika snart, men han skulle bara göra lite saker först. Vi åkte vid ungefär halv två till ett ställe som heter Malmens, fikat va väl helt okej. Tog en kärleksmums och en mer till och om jag ska erkänna så kan jag göra bättre kärleksmums än den jag fick där.. Skulle hellre velat fika på espresso house, men pappa sa att han tycker det är mysigare på riktiga bagerier.så det fick bli Malmens.
När jag kom hem så kollade pappa vad det va för fel på min dator eftersom mitt hörlur uttag inte har funkat på nästan ett år, mitt HDMI uttag inte funkar och att det va helt plötsligt nått fel på laddaruttaget så det va jätte svårt att få datorn att ladda... Han kunde fixa laddaruttaget men det andra såg han inte nått fel på så det är väl nått jag får leva med tills jag får en ny dator. Jag som vill kolla film på tv.n via datorn, buhu..
Nu så har jag precis ätit, det blev kebab sallad. Det är iallafall lite nyttigare än kebab tallrik. eller?
Next up är att duscha! Får se om det gör mej lite piggare.
Den goooda frukosten.
Jag i bilen på väg till Malmens.
Pappa meckar med datorn.
Kebabsallad!
 


Pappa

Hej hej!
Är just nu hemma hos pappa för första gången på jätte länge, typ 2 månader tror jag. Just nu så sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, idag blir det hamburgare! Inte hemmagjorda, vilket är lite tråkigt. Det är ju så enkelt att göra! När jag flyttar hemifrån så ska jag försöka göra så mycket hemma gjort som möjligt iallafall, jag gillar inte färdig köpta grejer så mycket.
Pontus sover fortfarande också.. så jag väntar på att han ska vakna så att jag kan ringa honom på skype. Saknar honom så fruktansvärt mycket! Speciellt på kvällarna. Älskar våra kvällar tillsammans. Att kunna krypa upp i hans knä är det bästa som finns och även fast han kanske spelar så brukar han mysa med mej också samtidigt. Det är inte många killar som skulle gjort det.
 
 
 


100 dagar kvar!

Hejsan hejsan!
Som ni märkt så har jag inte bloggat dom två senaste dagarna men det är för att jag inte har kunnat sova på nätterna så jag har sovit på dagarna istället.. Det suger, men jag kan som sagt inte göra nått åt det.
Idag/natt så somna jag vid 2 vilket va skönt men jag vakna igen vid 5 och kunde inte somna om så jag har varit vaken sen dess. Kanske har halv sovit lite i typ 10 minuter, men det är ju inte som att sova. Så jag är fett seg just nu. Får hoppas på att jag somnar tidigt idag, ska försöka att sova innan 12 iallafall.
Har inte så mycket att skriva idag, vilket inte är så kontigt. Gick precis upp från badet och det är det ända jag har gjort idag förutom att ligga i sängen och hålla på med mobilen.
Nått speciellt med den här dagen är ju att nu går vi förbi 100 dagars linjen idag! Det är 100 dagar kvar till BF (beräknat förlossningsdatum), inga mer tre siffriga dagar! Hoppas att det går snabbt, för hitils så tycker jag att den här graviditeten har gått snabbt! Kan fortfarande inte fatta att jag har en dotter om förhoppningsvis 90-110 dagar. Vill inte gå över mer eftersom jag inte vill bli igångsatt. Men om det blir så, så blir det så. Bara hon kommer ut och är en frisk liten bebis så är jag super nöjd! Tror dock inte att jag kommer gå över tiden eftersom mamma har fött alla sina 6 barn typ 2-3 veckor för tidigt. 
 
Har ett önskemål till er också, kan ni snälla kommentera vad ni tycker om bloggen och om vad ni vill se här? För jag har ingen aning om vad ni tycker och vill.
 
 
 


Det här med att sova ensam...

Det är så otroligt jobbigt hur "beroende" jag är att sova med Pontus! När jag sover med honom så känns allt bra. Jag känner mej liksom lugn och trygg och kan somna hur lätt som helst bara han är i samma säng eller rum som mej. Men när vi inte är med varandra och det är dax för mej att sova så går det verkligen inte! Hur mycket jag än försöker så går det inte, jag har provat allt! Lägga mej ner och sova normalt, somna till en film, lyssna på musik, ha en bild på Pontus uppe på datorn, sova med 2 kuddar, dricka ett glas vatten innan jag går och lägger mej... INGET FUNKAR! Hur mycket jag än vrider och vänder på mej så kan jag inte somna! Jag är ju hur trött som helst men det funkar ändå inte.. Och om jag somnar så kan jag ha turen att sova ut tills jag vaknar och är "pigg" men oftast så vaknar jag inom 3 timmar efter jag har somnat helt utan anledning och kan inte somna om sen igen förns typ klockan 6-8 på morgonen.
Jag har haft sömn problem förut och fick sömntabletter men jag kan ju inte ta det nu eftersom jag är gravid+ att det bara finns en kvar..
Det är konstigt hur det kan vara så här. När jag och Pontus ska sova så behöver han inte ens nudda mej för att jag ska kunna somna, han kan liksom hålla om mej, hålla i min hand, ha sin hand på min arm, snudda hans fötter mot mina. Han behöver inte ens vara i sängen för jag somnar bara av att veta att han finns där om jag skulle behöva honom, för att jag vet att om jag vaknar mitt i natten eller på morgonen så finns han där vid mej och kan hålla om mej om jag haft en dålig dröm eller om jag bara vill att han ska hålla om mej. Att vakna med honom bredvid mej på morgonen är det bästa som finns, bokstavligen!
När han är hos sej och jag hos mej så kan jag inte sova, men när vi är med varandra och han inte är i sängen med mej så kan jag det.
Det är ju sjukt hur det kan bli så bara för att hjärnan/härtat/kroppen vet om att han verkligen inte finns där.
 


Översikt för graviditets vecka 25

Först tänker jag bara säga att jag inte kommer att göra det här varje vecka eftersom jag inte har så mycket symtom och jag har typ inga "cravings" direkt heller. Men vem vet, det kanske kommer senare i graviditeten och då kommer jag skriva om det såklart.
 
I vecka 25 så är bebisen ungefär 22cm lång och väger ca 680g i början av veckan och ca 790g i slutet av veckan och om hon skulle födas nu så skulle hon ha ganska bra chanser att överleva.
Den här veckan så har hon börjat trycka mycket på kissblåsan vilket gör så att jag blir kissnödig oftare vilket jag inte har varit tidigare under graviditeten. Men jag kissar fortfarande inte jätte ofta vilket är ganska skönt. En sak som är lite pinsamt är att om jag typ garvar as mycket så kan det komma lite kiss i trosan, haha. Men det är vanligt eftersom bäckenbenet töjs ut och blir större. Vissa kan till och med kissa på sej om dom har otur, jag har inte gjort det än ialllafall.
Den här veckan så har hon börjat röra sej mycket mer inne i magen och så har hon börjat reagera om man rör på min mage. Om man petar lite på ett ställe på magen så dunkar hon tillbaka efter någon sekund och om man har till exempell handen på magen så kan hon ligga och sparka på den ett tag.
En till sak hon har börjat göra den här veckan som är lite obehagligt men ändå jätte mysigt på samma gång är att hon typ sträcker ut sej där inne så man känner en hård boll utanpå magen om hon trycker ut typ ryggen/rumpan och huvudet och ibland så kan man känna något lite mindre och då är det hennes fötter eller händer. Man kan inte riktigt känna vad det är för kroppsdel på henne än men det kommer man kunna göra senare.
Jag har ju också blivit väldigt yr några gånger den här veckan vilket är jobbigt men det hör till.
Juste, hon har börjat trycka sej mot revbenen och lungorna väldigt mycket nu också så jag blir väldigt lätt andfådd, kan till och med bli andfådd av att prata.
Och det är allt spännande som har hänt den här veckan.
 
 
Så här ser min mage ut nu, eller aa för 2 dagar sen men den ser ju typ lika dan ut fortfarande. Orkade inte ta en ny.
25-week 3D ultrasound
Så här ser ett 3D/4D ultraljud ut i vecka 25!


Lite om mej och min graviditet.

Tjena!
Jag heter Fanny Charlotte Ståhl och är 16år, fyller 17 den 18e juni. Jag bor i Haninge och har gjort det hela livet. Mina föräldrar är skillda och har båda nya, jag har en syster med samma föräldrar, sen så har jag 4 halvsyskon som mamma har med sin "nya" och sen så har pappas "nya" 4 barn så dom är ju mina bonus syskon kan man ju säga. Alltså så blir det 9 syskon totalt. Jag bor hos min mamma för det mesta, ska vara hos pappa varannan helg men ibland så blir det lite färre än det.
Jag älskar att dansa och har gått på dans i några år men slutat med det, inte för att jag vill utan för att det kostar. Jag älskar ju fortfarande dans och att dansa men jag har inte pengar till det. En annan sak jag gillar att göra är att sjunga, problemet är att jag inte vågar sjunga inför folk... Visst att jag skulle vågat om jag skulle ställt upp i idol eller nått sånt men det är när en person säger åt mej att sjunga för den som jag inte vågar. Jag brukar ju sjunga typ 70% seriöst när jag inte tänker på det men då tänker ingen annan på det heller typ.. Så vissa gnäller på att jag måste våga sjunga om jag vill bli artist.
Jag ska egentligen gå första året i gymnasiet nu men jag hoppade av skolan för att jag mådde så illa under den tiden jag fick reda på att jag var gravid och när det var över så hände det andra grejer som gjorde så att jag inte orkade åka till skolan och eftersom jag har varit skoltrött sen i 7an/8an så visste jag att jag inte skulle palla forsätta skolan samtidigt som jag var gravid. Gymnasiet jag gick i och som jag kommer fortsätta gå i när Melanie börjar på dagis heter Stockholms hotell- & restaurangskola och jag gick i bageri och konditori linjen eftersom jag vill jobba som konditor sen.
 
När jag fick reda på att jag var gravid så var jag ganska långt gången redan eftersom jag fick min mens första graviditets månaden och när min mens inte kom sen så trodde jag att det var på grund av all stress med att börja första året i gymnasiet som gjorde det, jag hade missat en mens förut på grund av stress och eftersom jag inte hade några gravid symtom så tänkte jag ju inte på att jag kunde va gravid eftersom jag använde kondom. Men när jag började spy och må illa så började jag att tänka på det och skrev då till mamma om det när jag var i skolan och såklart så blev hon sur men jag köpte test sen som jag tog medans min mamma var med utanför toan. Sträcket visades nästan direkt efter att jag hade doppat stickan i kisset så jag ropade in mamma och visade. Hon sa att hon kommer stötta mej vad jag än väljer att göra. När jag sedan hade pratat med Pontus om det i några dagar och båda ville behålla så sa jag det till mamma. Hon blev såklart sur, hon trodde ju att jag skulle göra abort. Men som tur var så smälte hon det efter några dagar och stöttar mej. Då berättade Pontus för sina föräldrar och dom blev skit sura och va det i några veckor. Men dom har också accepterat det nu och stöttar oss. Så båda våra familjer/släkter stöttar oss till 100% och längtar självklart tills hon kommer. Det är väl typ bara 2-3 stycken i min släkt som har sagt dåligt om det men det bryr jag mej inte om.
Jag är nu i vecka 26, alltså månad 6. Min lilla flicka som ska heta Melanie Destiny Hope Ståhl/Rosenborg är beräknad att komma den 27e april. Pappan till Melanie är Pontus, vilket är min nuvarande pojkvän och vi har varit tillsammans i snart 1 år och 6 månader. Pontus är 14 år och fyller 15 den 6e juni. Pontus bor i Bollnäs vilket ligger 30mil ifrån där jag bor. Det är ganska tråkigt att det är så men det är värt det för jag älskar honom och han är den jag vill leva med i resten av mitt liv!♥
 
Nu kommer jag inte på något mer att skriva men det är ju bara att fortsätta att läsa min blogg så kommer du ju lära känna mej mer! Sen så kan du ju fråga något med en kommentar om det är något du undrar över så kommer jag svara på det.
 
En ultraljuds bild, ser ni att hon suger på tummen?♥
Jag i augusti, visste alltså inte att jag var gravid här.
Jag på nyår, alltså vecka 23+1.
Pontus&Jag på nyår, jag frös som fan så det är därför mitt ansikte är helt stelt.


Hjärtljud

Hej hej!

Gud va sent det blev att skriva det här inlägget! Skulle egentligen tänk att det skulle vara uppe senast 5.. Men men, så blev det inte råkade somna.
Eftersom så många ville att jag skulle starta en blogg om min graviditet så fixade jag om min gammla blogg lite snabbt för er skull. Orkade inte göra värsta avancerande designen så den här får duga. Orkade inte ta bort dom gammla inläggen heller så varsågod att kolla på dom om ni vill se va jag gjorde för 2 år sedan. Vissa inlägg är sjukt dåliga, haha!
Kommer inte kunna lova att jag kommer skriva varje dag för jag vet inget som jag kan sriva om. Jag gör som sagt inte mycket om dagarna eftersom jag har hoppat av skolan redan nu. 
Så nu vill jag att ni kommenterar saker jag ska skriva här på bloggen så att jag får lite ideér.
 
 
Klockan 11 idag så hade jag tid hos min barnmorska och idag fick jag göra en speciell sak som jag har längtat efter att få göra länge! Jag fick lyssna på Melanies hjärtljud♥ Har varit så besviken på att jag inte har fått lyssna på det tidigare. För innan ultraljudet när jag inte hade kännt nån rörelse än så kändes det inte som att jag va gravid alls eftersom min mage va super liten och hade inga symtom så jag ville liksom veta att det verkligen fanns en liten bebis där inne på riktigt. Men barnmorskan sa att dom inte gör det innan vecka 19/20 eftersom det kan vara svårt att hitta hjärtljudet tidigare och att det istället kan leda till oro. Men idag fick jag iallafall äntligen göra det och hennes hjärta lät bra, hennes hjärta slog ungefär 150 slag i minuten. Jag spelade in när vi lyssnade på hjärtat också så om ni vill att jag lägger upp det så är det bara att säga till i en kommentar!
Vi mätte också SF måttet idag (måttet på livmodern) och det va faktiskt normalt. Jag har gått och trott att det är för litet eftersom min mage är så liten, men så vart det ju inte så det va ju bra.
Sen så tog vi också blodtryck vilket man gör typ varje barnmorske besök, det va bra men va lite mer åt det låga hållet så barnmorskan sa att om jag har känt mej yr och illamående så är det normalt och inte farligt vilket jag redan visste, men det är ju så jädra jobbigt att att va så yr så att man mår illa och det känns som att man kommer svimma. Jag va nämligen så yr 3 dagar i rad den här veckan och det varade och ungefär 30 minuter. Ena dagen det hände så var jag i affären med Pontus och min lillebror Elias och skulle handla mat till mamma och så fort jag gick in i affären så blev jag så där äckligt yr så att jag mådde illa och höll på att svimma. Fy va hemskt det var! Jag började nästan gråta för att det va så hemskt. Usch...
Sen så tar man stick i fingret för att mäta socker värdet och järnvärdet. Sockervärdet var bra men järnvärden är lite lågt så jag måste börja ta järntabletter, men det är jätte vanligt att järnvärdet är lågt när man är gravid så det är inget jag blev ledsen över.
Sen pratade barnmorskan om 2 olika grupper som det är bra att gå till eftersom dom pratar om förlossning, smärtlindring, ammning och massa annat som är bra att veta så jag fick papper med tider ock datum för dom. Sen så fick jag också ett papper (moderskapsintyg) som jag ska skicka in så att dom som behöver veta att det kommer komma en ny liten människa från mej snart♥
Och det va typ allt vi gjorde hos barnmorskan idag.
 
Efter jag hade varit hos barnmorskan så behövde jag gå och handla en ny laddare till min telefon eftersom min orginal laddare slutade fungera. Den höll i 7 månader iallafall, yeey.. Så jag gick först till glitter för dom har ju laddare för 60kr tror jag att det va,men så fanns det självklart inga iPhone 5 laddare kvar så jag fick gå till Kjell & Company och köpa en laddare där istället. Så jag köpte för 100kr mer än vad jag hade tänkt göra från början, men det är säkert ändå värt det för jag tror att den kommer hålla längre än va dom på glitter gör.
 
 
Det var allt för mej idag, imorgon kommer det ett inlägg där jag skriver lite om mej. Orkade inte göra det nu när det blev så sent. Och så ska jag nog skriva om hur graviditets vecka 25 har varit eftersom jag går in i vecka 26 imorgon.