Godmorgon

Massa morgonmys här hemma.


Update: bilder

Jag kommer uppdatera er med lite bilder på lill skruttan under den tiden jag inte hinner/orkar blogga. Bara så att ni vet.

Kan ju börja med att visa hur magen såg ut 2 dagar efter FL.





Nu är hon här!

Nu är min lilla skrutta äntligen här! Den 24/4-2015 klockan 04:32 så var hon äntligen ute! Vi är fortfarande kvar på sjukhuset för att Melanie har gått ner lite för mycket, men, det är inte så att det är nåt farligt. Sen så har jag fortfarande väldigt ont i underlivet och det är vääldigt svullet där nere så det är ändå ganska skönt att vara kvar här där det finns massa hjälpmedel.

Hoppas att ni förstår att jag inte har skrivit förens nu, har inte haft tid. Passade på att skriva lite snabbt nu när Melanie ligger och ammar/sover.

Kommer ett längre inlägg när jag har kommit hem.





Nytt till oss båda!

Går så köpte jag en tröja från Vero Moda för dom hade rea där eftersom affären skulle stängas igår och sen så när jag kom hem så hade ett par leggins kommit till Melanie i posten.
 
Sååå fina leggins från cheekymonkeys, 260kr.
Som sagt, från Vero Moda. Kortare fram än bak och har ett hål bak i ryggen. 30kr(!!)


Besök hos barnmorskan vecka 39+1

 Jag kom ju på att jag alltid skriver om hur besöket hos barnmorskan gick. Allt gick super, blodtrycket låg på 110/80 vilket är högre än vad jag brukar ha men det är inte farligt om jag inte hade huvudvärk eller så men det har jag ju inte så det är ju lugnt. Järnvärdet låg på 137 och det är ju bra men eftersom mitt järnvärde var så lågt innan jag börja ta järntabletter så ska jag fortsätta att ta dom under resten av graviditeten och till efterkontrollen man har cirka sex veckor efter förlossningen. Får väl fortsätta att bajsa svart bajs i 2 månader då... haha too much info, men jag tror de flesta som tar järntabletter får svart bajs så det är inte värsta grejen att jag säger det. Inte för mej iallafall, 
Sockervärdet var på 5,0 vilket är bra, Melanies hjärtslag låg på 135 i minuten vilket är normalt, SF måttet var 34 vilket är lite under "normal" men så har det varit ett tag nu så den följer den kurvan iallafall och sist men inte minst så kollade bm så att M fortfarande var fixerad och det var hon! 
Så allt hos barnmorskan gick bra, ny tid är bokad till nästa onsdag men förhoppningsvis så har jag min lilla tjej här då så att jag inte behöver gå. Hoppas verkligen att det här är sista gången.
 
Jag har gått jätte mycket idag så just nu har jag väldigt starka sammandragningar.(Notera att jag säger starka, inte onda!) Hoppas att hon vill komma ut snart! Fast hon får gärna vänta tills på lördag för att på lördag så är jag och Pontus inbjudna på ett event! Hehe, spännande!
 
 
 

Magen just nu. Hehe, den blir så stor när jag har sammandragningar!
 


Aloe vera Active!

Kolla vad som kom hem till mej idag....
 
(Klicka på bilden för att komma till dryckens hemsida)
 
´Bokstavligen precis när jag kom hem från barnmorskan(hann inte ens gå innanför dörren) så kom FedEx bilen med det här paketet!
Det är Aloe vera Active.
 
Det är en aloe vera dryck som ska ge dej naturlig energi. Det är inte en energi dryck med massa koffein i utan det är naturlig energi från aloe veran i den. Det är som i den vanliga aloe vera drycken man kan köpa i typ alla affärer massa aloe vera klumpar i, vilket jag älskar! Jag vet att vissa verkligen inte gillar sånna, men jag gör det! Drycken har inget socker i utan bara stevia! Och det bästa av allt... Den innehåller bara 2 kalorier och 0,5g kolhydrater per 100ml!


Beställt från Nelly.com

 
Haha tog två dagar för mej att beställa det här! Har sån ångest över att "slösa" pengar på mej själv nu när jag ska få en dotter.
Men jag har inte lagt ner några pengar på saker till mej på jätte länge så nu var det dax! Sex plagg klickade jag iallafall hem som jag självklart inte kan använda förens magen är borta. 
Jag kan avslöja redan nu vad en av sakerna är. Det är klänningen jag ska ha på Melanies dop. Hittade en snygg som det var rea på så jag passade på att beställa nu så att jag har en. Hoppas den kommer passa bara. Folk skrev att den va lite liten i storleken så jag tog en storlek större än vad jag annars skulle ta. Gah, där är en till sak. Jag hatar att beställa från internet eftersom man inte vet hur plagget sitter på!
 
Tycker ni ska passa på att kika in på nelly.com för dom har just nu en vår rea med upp till 80% rabatt!


Virrhönor

Hejhej!
Jag har ju gått och trott att jag skulle till barnmorskan idag men så var det ju inte! Har ju alltid haft mina bm besök på tisdagar eftersom det är på tisdagar jag "byter vecka" om ni fattar vad jag menar. Men sen så kom jag ju på att förra bm tiden jag hade var på en onsdag eftersom det var påsk den veckan så det fanns bara tid på onsdagen. Så då blev det så att vi bokade tid till en onsdag igen nu. Haha det var tur att jag kom på det så att jag och mamma inte åkte dit i onödan!

Men vi åkte och handlade mat till ikväll iallafall så att jag får gå ut och gå mer. Visst att jag kan göra det när som helst, men det är så jädra tråkigt att gå ut ensam!
I affären så virrade jag och mamma runt jätte mycket för vi hittade inget typ! Gick runt hela affären men hittade inget ströbröd! Men det låg tydligen vid knäckebröden(?).
Sen när jag äntligen var i en affär som inte är lika kass som våran Konsum så passade jag på att köpa in lite mer blöjor. Två st 88-pack blöjor i storlek 2. Vi har ju redan några i storlek 1 hemma och så har Pontus också som han tar med sej när han åker hit nästa gång. Fasar jag vet inte om dom är i storlek 1 eller 2. Sen så köpte jag bindor också när jag väl var och handlade så att det finns hemma.

Sen när vi kom hem så fikade jag, mamma och min syster på baksidan och där är det typ tusen grader även fast väder appen säger att den bara är 12... 

Sen så har jag inte gjort något mer idag faktiskt.
Jag hittade värsta konstiga märken på mitt ben när jag var på toa nyss som jag inte har en aning om vad det är för något! Det känns ingenting, det är bara märken?? 

Någon som vet vad det är?





Svar på kommentar.


Svar: Dom är faktiskt ifrån eBay! Jag vet att de flesta är skeptiska till att köpa där ifrån, men om man kan eBay bra så vet man hur man ska göra för att var säker på att man inte blir blåst.


Sista gången jag träffar farmor...

... Utan bebis.
Har precis kommit hem och sitter ute i solen, det var jag som ville åka till farmor eftersom det var sista chansen att åka till henne innan Melanie kommer. Sen kommer det väl säkert vara ett långt tag innan jag träffar henne nästa gång.
Åtta dagar kvar till BF, gah! Står inte ut mer! Vill ha henne här! Vill ba få det gjort, inget verkar ju bli som jag trott att det skulle bli med förlossningen vilket verkligen irriterar mej! Mina två största rädslor kommer ju hända verkar det som... 

En positiv sak i allt det negativa är ju att mina gravid jeans äntligen passar som dom ska! Dom har alltid suttit så löst runt magen och höfterna!

Dagens mage, vecka 38+5.


Ingen sömn

Hejhej!
Som ni ser på rubriken så har jag inte fått någon sömn inatt. Det har inte gått att sova även fast jag är jätte trött. Jag har kanske sovit max två timmar sammanlagt inatt och det är ju inte så mycket. Jag kunde inte sova eftersom jag låg så obekvämt hela tiden. Behövde vända på mej var femte minut eftersom jag inte låg skönt. Och att jag har sammandragningar som leder till värsta trycket i bröstet hjälper inte heller. Nä fy. Ögonen gör ont!
Hoppas att ni förstår att jag inte orkar blogga nåt idag. Ska försöka sova lite under dagen. Jag vill ju inte att förlossningen sätter igång när jag har -en natts sömn.



P&K


Saknar..


Gud vad jag saknar min mage som jag hade innan graviditeten! Herre jävlar vad jag var smal! Det va inget jag tänkte på då, det är nu man ser hur smal jag verkligen var. Jag kände mej verkligen inte så smal och det gör verkligen inte mej något om min mage inte blir sådär smal efter. Men jag vill ändå liksom ha kvar min fina gravid mage. Den har ju liksom precis blivit stor och fin! Jag vill ha Melanie här nu, men jag vill inte att magen ska försvinna! 
Gaah! Någon som känner igen sej?



Video: Alla Melanies saker!

Nu är videon som ni tjatat om äntligen här! Filmade in den för nåra dagar sen men jag har inte orkar redigera den förens igår. Men när jag skulle ladda upp den så var internet för dåligt så det var därför den inte kom upp förens idag. Hoppas ni gillar den iallafall!
 
 
P&K♥


Svar på kommentar


Svar: Det betyder att om jag skulle vara för trång där nere så att inte bebisen kommer ut så klipper dom upp lite så att hålet går att töjas ut lite mer. Men nu för tiden så gör dom oftast inte det utan dom låter en spricka av sej själv för det är mycket bättre om man spricker naturligt. Men i vissa fall så spricker man inte och det tar för lång tid så dom måste klippa.


Vecka 39!

(Bild från igår.)


Idag går jag in i vecka 39, alltså så är jag just nu i vecka 38+0. Så förvirrande för de som aldrig varit gravida, jag vet. Men nu är det 13 dagar kvar till BF och jag vill bara att hon ska komma nu! Vill inte gå över tiden, jag är så rädd för det! För det första så kommer ju den lilla bebisen fortsätta att bli större där inne vilket betyder att mitt lilla lilla hål kommer behöva töjas ut ännu mer! Och för det andra så är jag rädd över alla saker som kan hända under de dagarna man går över tiden. Tänk om nåt händer så att hon dör där inne liksom.. Skulle mått så dåligt om det hände nåt med henne under de dagarna jag går över tiden. För jag skulle vela bli igångsatt på det beräknade förlossnings datumet men ändå inte. Jag vill ju att allt ska hända naturligt men om det händer nåt med henne om jag går över tiden så skulle jag inte förlåta mej själv.
En kille som heter Ryan, han är en artist. Hans syster var gravid i ungefär samma vecka som mej tror jag. Väldigt nära mej iallafall var hon. Hon hade datum för ett planerat kejsarsnitt. Vet inte varför men det kanske var något som hände under hennes första graviditet som gjorde så att det var säkrast med att göra kejsarsnitt en månad innan BF den här gången. Och gissa vad som hände... Bebisen dog fem dagar innan hon skulle göra kejsarsnitt! FEM DAGAR!! Fy vad hemskt! Jag fattar inte hur hon kan vara så stark. Jag skulle falla ner till marken och aldrig kunnat komma upp igen.

För 6 veckor sen var hon i vecka 32 och det var ju jag också.. Eller 33 då men det är ju typ lika.
Det här la hon ut för 2 veckor sen då det var 8 dagar kvar till kejsarsnittet...
Och 3 dagar senare så la hon ut det här.. Det krossar mitt hjärta helt totalt! Fy va hemskt!




Mina förlossningsplaner/förlossningsbrev

Vissa ville veta vad jag skrev i mitt "förlossningsbrev", jag har inte direkt så mycket att säga egentligen utan sa bara de saker som jag tänker på mest.
 
1. Jag Kommer vela prova lustgas, TENS maskin och akupunktur innan jag tar epidural för jag vill helst inte ha det. Men om jag ber om epidural så är det 100% säkert att jag vill det.
 
2.Om jag behöver klippas så säg inte till innan utan efter när det är gjort. Kommer stressa upp mej jätte mycket annars.
 
3. Torka av henne lite först om hon är jätte kladdig och blodig. Om det bara är lite kladd så gör det inget men om hela hon är helt täkt i det så torka av.
 
4. Jag vill inte särbehandlad bara för att jag är yngre. Jag känner exakt likadant över det här som jag skulle känt om det här hände om sex år.
 
5. Vägled mej så mycket som möjligt under kryssnings tiden så att jag brister så lite som möjligt. Vill helst inte spricka alls. Ta gärna mycket gel och tryck med varm handduk.
 
6. Berätta vad som händer för Pontus, han kan väldigt lätt få panik om han inte vet vad som händer.
 
7. Ge Pontus tips på hur han kan hjälpa och stötta mej igenom förlossningen och på hur han kan lugna ner sej om han är för panikslagen/stressad.
 
 
 
Och det var allt.. Vill inte få massa elaka kommentarer på vad jag vill och att det är fel osv. Alla vill olika!
 


Magen utan VS med sammandragning

Det är sjukt hur hård magen blir! Och det är super stor skillnad när man ligger ner och har en sammandragning och när man inte har en!




Det jag ska packa i BB-väskan

1. Kläder till bebis


3 olika outfits och ett par vantar.

2. Kläder till mamman.
3 par trosor, 2 amnings BH-ar(ena är i tvätten, 1 stor T-shirt, 1 stort linne och 1 lite mindre linne.
Sen så ska jag ha med mej mjukis byxor men dom har jag på mej och det andra paret har jag inte köpt än och så ska jag ha med mej en tjocktröja men den kommer jag packa/ta på mej när vi åker in.

3. Napp

4. Babyskydd 

5. Plånboken. 
Eller ja.. ID-kortet men jag tar med mej hela plånboken.

6. Godis, snacks och dricka.
Det kommer jag köpa när det väl är dags. Har lite små saker nu ifall vi åker in på natten

7. Tofflor till mamman
Dom packar jag också i när det är dax för dom används typ varje dag.(inte dom på bilden men liknande)

8. M's nalle


9. Filt


10. Smink. 

Mascara, puder,  ögonbryns gel och lypsyl(alla säger att man kan bli väldigt torr på läpparna).

11. Deodorant
Det packar jag ju också in i sista sekund eftersom jag änvänder den.

12. Tofs 
Har jag alltid på handleden så det behöver jag inte direkt packa.

13. Gopro/kamera och dator.
Tror jag ska ta med både gopron och systemkameran. Måste bara hitta minneskortet till systemkameran.

14. Laddare(mobil, gopro/kamera och dator)

15. Bröstvårtssalva


16. Blodprovs papper✔️
Det är nått alla måste ha med sej.

17. Dusch grejer
Det kommer vi köpa vid sjukhuset, det finns en affär precis utanför.


11 nya..

Köpte elva par nya trosor från H&M när jag var på väg till barnmorskan i förrgår. Dom är lite större så jag kan ha dom efter förlossningen och så. Det blev ju alltså inga fancy string eller spets trosor, utan vanliga bomulls trosor i storlek 36. Brukar ha storlek 34 annars.
 
5-pack trosor, 99kr.
3-pack hipster trosor, 79,50kr.
3-pack hipster trosor, 2 med tryck på bak och framsida, 79,50kr.


Massa fint från H&M!



H&M har fått in så mycket fina sommarkläder till bebisar nu! Vill ha allt! Speciellt dom sjömans inspirerade klänningarna! Så fin!


Besök hos barnmorskan vecka 37+1

Så så så. Nu har jag varit hos barnmorskan och allt var bra. Järnvärdet låg på 138 så det är bra men mina förråd är på gränsen på lågt fortfarande så jag ska fortsätta med tabletter resten av graviditeten och ca sex veckor till efter förlossningen så att förråden bygger upp sej också. Sockervärdet var 4,1 och det är bra också och så var blodtrycket bra också men jag kommer inte ihåg vad hon sa att jag hade. 
Melanies lilla hjärta slog ca 135 slag i minuten och de är normalt och så var SF-måttet 33cm alltså plus en centimeter sen för två veckor sedan. 
Nu är lilla skruttan fixerad också så det är super! Om det går som för mamma så kommer Melanie typ nästa vecka! Hoppas! Men det är ju faktiskt så att de flesta förstföderskor går över tiden... Hoppas jag slipper det.

Barnmorskan sa att hon kände att magen var hård utan att jag ens hade hunnit säga att jag har känt av att jag kanske har förverkar/sammandragningar så det betyder ju att det verkligen är på g lite mer nu!

Det vi gjorde mer idag var att summera min graviditet och jag har ju inte haft några komplikationer förutom att järnvärdet har varit lågt och att jag har ett ställe det gör ont på i ryggen så vi behövde inte prata så mycket om det. Sen så pratade vi om mina förlossnings planer. Alltså om vad jag vill ha för smärtlindringsmedel och om jag ville något speciellt under förlossningen. Tänker berätta för er om vad jag sa i ett annat inlägg imorgon.

Köpte elva par nya trosor idag också som är lite större som jag kan ha efter förlossningen och så. Bild kommer nog imorgon, det har hunnit blivit mörkt nu så då blir bilderna inte så bra.





Förverkar

Sitter just nu på tåget påväg till MVC. Var hos BVC tidigare idag för att kolla hur det ser ut där och för att få veta vad som händer där och så och när jag satt där så började jag få små kramper i magen, det typ kniper till lite då och då under några sekunder bara. Så jag tror det är förverkar men jag är inte 100% säker på att det är det eftersom jag inte riktigt vet hur det ska kännas.
Har tid hos MVC klockan fyra men jag ska handla lite i handen först.
Det är skit jobbigt att gå nu för hon trycker ner så mycket. Usch om jag behöver gå över tiden..




Nya uppdateringen på instagram


Har ni sett att man kan sätta på så att man får notiser när någon lägger ut bilder på instagram på den nya uppdateringen?
Det ända man behöver göra är att gå in på någons profil, tycka på de tre prickarna längst upp i högra hörnet och sen trycka på "Turn on post notififications" och så är det klart! 
Perfekt för mej som inte vill missa när tillexempel Justin Bieber lägger upp bilder(höhö).


Min snapchat

För er som vill veta min snapchat. Varsågod. På det här sättet så kan ni se lite mer av vad jag gör på vardagarna.



Det känns så jävla bra!


Känns underbart att få vakna upp bredvid älsklingen igen. Har saknat honom så mycket!
Nu har vi iallafall fixat in Melanies vagga i mitt rum så nu kan jag göra en video på alla Melanies saker. Som ni har tjatat!



Purple lips

Vad tycker ni om lila läppar?
Jag tycker det är sjukt snyggt!




Idag är det ingen vanlig dag...

.... För det är mammas födelsedag hurra hurra hurra!!
Medans alla håller på och drar massa skämt så säger jag grattis till min mamma. Fett tråkigt att fylla år på en sån här dag. Men du är ju som sagt familjens skämt.
Idag blir det god mat, fylld fläskfilé med klyftpotatis! Mums! 


Och eftersom mamma alltid lägger upp massa pinsamma bilder på oss barn när vi fyller år så får ni en bild på mamma när hon gick i 6:an!

Och en lite nyare såklart också.

Grattis mamma! Jag älskar dej!