Svin god blåbärspaj recept!

Den här pajen gjorde jag och min syrra igår hemma hos våran mormor då hon precis har flyttat hit till Stockholm igen(bodde i Blekinge) eftersom hennes man dog i vintras. Mamma brukar göra ungefär en sån här paj fast hon har annanas i(mosad). Så det kan ni köra med också, det är också sjukt gott. Men vi prövade somsagt den med blåbär och man kan säkert ha andra bär också. Det är bara att pröva er fram!
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
1. Ställ ugnen på 175 grader på under och över värme.(viktigt då det är en paj som lagas så att degen blir knaprig)
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Ha smöret rumstemprimerat så blir det enklast.
3. Platta ut degen i en form.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, häll i blåbären sist om du är osäker på hur mycket du vill ha i. Du kan mosa några av bären också om du känner för det.
5. Häll i blåbärsblandningen i pajskalet.
6. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter, kolla till pajen då och då så att den inte blir bränd.
Ska helst svalna innan servering men det får du göra som du vill!
åh, va gott! :D
coffeeandcupcake.blogg.se
Mums :)
FrökenTV, bloggen om tv och film
ser mums ut
Jennifer - Träning, foto, ungmamma